Een smerig sprookje als “jackass” voor kinderen

22 februari 2023, 12:03 - Redactie
Een smerig sprookje als “jackass” voor kinderen
Foto: Joep van Aert

Stel je eens voor. Eten in het slechtste restaurant ter wereld? Lopen over het Naaktslakken-pad? Superheld Pierre Jean-Jacques, met zeer fijne neus, moet het allemaal doorstaan. Nu kan hij met Lavendel trouwen en nog lang en gelukkig leven. Voor zover het “masterplan”. Ware het niet dat zijn prinses-in-nood helemaal niet zit te wachten op zo’n suf sprookjeseinde. Maar vooruit, een tongzoen moet kunnen. Of toch niet? Dan is er “de troubadour” die een zoetsappig sprookje voorschrijft waar de spelers helemaal geen zin in hebben. Het is ze allemaal niet vies en niet spannend genoeg.

De Vreselijk Vieze Voorstelling is een voorstelling waarmee de viezigheid van alledag wordt gevierd. Hoe leuk is het leven als alles altijd veilig en schoon moet zijn? Is het niet heerlijk om eens buiten de lijntjes te kleuren? Een smerig sprookje met een keurig decor dat na elke voorstelling flink geschrobd moet worden, en dat een bezoeker al typeerde als “Jackass” voor kinderen.

De Vreselijk Vieze Voorstelling speelt momenteel in het hele land, onder meer in Den Haag (De Nieuwe Regentes), Utrecht (Stadsschouwburg), Naaldwijk (Westlandtheater De Naald), De Meern (Podium Hoge Woerd) en Tilburg (Theaters Tilburg).

Met Sabrina Nabermacnack en Dennie Lukkezen, concept Milan Boele van Hensbroek, regie-coaching Rene Geerlings, dramaturgie Joost Segers en tekstbijdragen van Eva Gouda.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda