Drie kandidaten Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2022

25 maart 2022, 08:11 - Redactie
Drie kandidaten Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2022

Drie kinderliedjes zijn genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2022. De jury heeft de drie genomineerden geselecteerd uit in totaal 77 inzendingen. Op zondag 10 april wordt de winnaar bekend gemaakt in De Grote Kerk in Enschede. Het publiek kan daarnaast meestemmen voor de publieksprijs.

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren o.a. Typhoon, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Thijs Borsten, Henny Vrienten, Katinka Polderman en Kenny B. Dit jaar stuurden 77 componisten, tekstschrijvers en producenten hun lied in. De jury hoorde van alles langskomen: van in pastel getoonzette babyliedjes tot commerciële meligheid in schreeuwkleuren voor achtstegroepers, en van schitterend gecomponeerde klassieke muziek tot simpele blues. Uiteindelijk heeft de jury (Thijs Borsten, Henri Drost, Ageeth de Haan, Fay Lovsky en Trudie Lucardie) de volgende drie inzendingen genomineerd:

  • De machinist van Robert Ramaker (tekst en compositie): “Gezongen lagere school-aardrijkskunde in een grappige liedtekst over een ronddolende treinmachinist.”
  • De Brugklasblues van Patrick van den Hanenberg (tekst en compositie): “Over de angst ven onzekerheid voor de toekomst van een twaalfjarige, in een tekst die geestig is en ongekunsteld.”
  • Give me some skin van Jurrian van Dongen (tekst), Jan en Keez Groenteman (compositie), Rop Verheijen, Jesse Mensah en Maarten Heijmans (zang): “De stoere cowboy muziekstijl vouwt zich om een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken, wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden.”

De winnaar wordt op zondag 10 april bekendgemaakt, als afsluiting van de Kindermuziekweek. Dan vindt ook de uitreiking van de publieksprijs plaats. Het publiek kan tot en met vrijdag 8 april een stem uitbrengen op een van de drie genomineerde kinderliedjes. Stemmen kan via: www.willemwilminkprijs.nl. De winnaar van de publiekprijs mag het nieuwe kindermuziekweeklied van de eerst volgende editie van de Kindermuziekweek schrijven.

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,- (€ 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en € 1.000,- voor de uitvoerende artiest).

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda