Dit najaar komt de nieuwe Thrillermusical Vals naar de theaters

31 maart 2016, 10:54 - Redactie
Dit najaar komt de nieuwe Thrillermusical Vals naar de theaters

Producenten DommelGraaf & Cornelissen en Michiel Morssinkhof komen dit najaar met de nieuwe thrillermusical Vals. De thrillermusical is gebaseerd op de gelijknamige Young Adult-bestseller van Mel Wallis de Vries, een van de succesvolste jeugdauteurs van dit moment.

Verhaal

Vals gaat over een groepje vriendinnen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop.

Ze doen er eerst een beetje lacherig over, maar dan verdwijnt een van de vriendinnen opeens na een ruzie. De overgebleven meiden zijn bezorgd, maar denken dat hun vriendin naar huis is gegaan. Als er daarna nog iemand verdwijnt en ze bloedsporen vinden in de sneeuw, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Door het slechte weer kunnen ze geen kant op en de sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten ze eigenlijk wel alles van elkaar?

Cast

In Vals zijn onder anderen Priscilla Knetemann, Rianne Peterson, Vivian Panka, Stef Pits en Roelof van der Sar te zien. De muziek en regie van Vals zijn van Fons Merkies.

Mel Wallis de Vries is uitgegroeid tot de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. Haar boeken zijn meermaals bekroond en staan hoog in de bestsellerlijsten. In 2012, 2014 én 2015 won Mel de Prijs voor de Jonge Jury met Vals, Klem en Wreed. Mels boeken worden in diverse landen uitgegeven, in Nederland door Uitgeverij de Fontein. Vals is het eerste boek van Mel dat wordt bewerkt tot een theatervoorstelling.

Op 21 oktober zal de nieuwe thrillermusical Vals in première gaan in de Flint in Amersfoort en is daarna tot en met februari 2017 te zien in de Nederlandse theaters.

Première
21 oktober 2016
Dernière
5 februari 2017
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over ValsAnder nieuws over Vals
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda