Disney’s meest populaire animatiefilm Frozen terug op het grote scherm bij Kinepolis

18 november 2016, 12:04 - Redactie
Disney’s meest populaire animatiefilm Frozen terug op het grote scherm bij Kinepolis

Zondag 20 november brengt Kinepolis Frozen, de populairste animatiefilm ooit gemaakt, weer terug naar het grote scherm. Frozen is hiermee de laatste Disneyprinsessenfilm in een reeks van vier die het succesvolle concept van Disney Princess at the Movies bij Kinepolis mag afsluiten.

De film bracht één jaar na releasedatum (19 november 2013) maar liefst 1.276 miljard dollar op. De 53ste Disneyklassieker is hiermee wereldwijd de meest winstgevende animatiefilm ooit gemaakt en werd vorig jaar eveneens door de Kinepolis-bezoekers in een online poll uitgeroepen tot een van de vier populairste prinsessenfilms van Disney, naast Belle en het Beest, Pocahontas en De Kleine Zeemeermin.

"Het was dit jaar de eerste keer dat we met ‘Disney Princess at the Movies’ van start zijn gegaan en het is meteen een schot in de roos gebleken. De Disneyklassiekers zijn generatie overschrijdend en blijven jong en oud entertainen, zeker nu ze nog een keer op groot scherm werden vertoond," zegt Frederique Naeyaert, Product Manager bij Kinepolis.

In 2014 mocht Frozen twee Oscars voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Song (‘Let It Go’) op zijn naam zetten. “Geen wonder dat de Kinepolis-bezoeker aangaf deze film opnieuw te willen bekijken. Ongetwijfeld zullen dus niet enkel de kleintjes, maar ook mama’s en papa’s weer op het tipje van hun stoel zitten wanneer ze de tijdloze Disneyliedjes en de betoverende figuren zoals Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven herontdekken,” aldus Naeyaert.

De film zal zondagochtend eenmalig in het Nederlands (in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Brussel) of het Frans (in Kinepolis Brussel, Imagibraine en Luik) vertoond worden. Start animatie: 9:45 uur. Start film: 11:00 uur. Een ticket voor Disney Princess at the Movies kost €12,- te koop op de site van Kinepolis.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda