Deep Bridge presenteert volgend jaar Assepoester

11 juli 2018, 11:51 - Redactie
Deep Bridge presenteert volgend jaar Assepoester

Terwijl Doornroosje, het eerste sprookje van Deep Bridge over enkele weken naar de Koningin Elisabethzaal aan de Antwerpse ZOO trekt, maakt de producent de opvolger bekend. Vanaf de paasvakantie 2019 neemt Assepoester het toverstokje over.

Assepoester is een klassieker en blijft van alle tijden. Je beleeft de transformatie van een verlegen meisje tot een oogverblindende prinses met glazen muiltjes, op zoek naar liefde en geluk. De hoofdrol is weggelegd voor Helle Vanderheyden. Voor Helle is het na Sandy in Grease enkele jaren geleden, haar tweede hoofdrol in een musical.

Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze mee in de musicals The Producers, Domino, Assepoester en Sneeuwwitje. In Grease kaapte ze de rol van Sandy weg. Ze vertolkt sinds het 21e seizoen studente Martha in de comedyserie De Kotmadam op VTM. In Geubels en de Belgen speelde zij de vrouw van Philippe Geubels. Bij de kinderen is Helle bekend als prinses Iris uit de Studio 100-tv-reeks Prinsessia.

"Assepoester wordt mijn vierde productie voor Deep Bridge. Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen krijg om de titelrol te spelen, mijn voeten jeuken al om het schoentje te passen. Want wie zegt nu nee tegen een prachtige baljurk, een koets en een knappe prins?" aldus een enthousiaste Helle.

Koen, producent: "De ingrediënten waarmee ‘Doornroosje’ vele harten wist te veroveren, blijven dezelfde. We borduren verder op het materiaal van onze partner, Van Hoorne Entertainment, maar doen er ons eigen ding mee. Ook nu tekent Ad van Dijk voor de arrangementen, maken we een nieuw decor en kostuums, en zorgen we dat jong én oud van de voorstelling geniet. Met Helle hebben we bovendien een perfecte opvolger voor Tinne in huis."

Vanaf 6 april in Theater Elckerlyc in Antwerpen, 19 april in Capitole Gent en 27 april Ethias Theater Hasselt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda