De Vergeten Twentse Lente in première op Vliegveld Twenthe

1 mei 2023, 19:53 - Redactie
De Vergeten Twentse Lente in première op Vliegveld Twenthe

Na het grote succes van theaterspektakel Hannah van Hendrik brengen dezelfde makers opnieuw een grootschalig muziektheaterproductie uit op Vliegveld Twenthe. Op zaterdagavond 29 april ging De Vergeten Twentse Lente in Enschede in première.

Het verhaal gaat over een dorp in Twente, dat van het ene op het andere moment de beschikking krijgt over een erfenis van vele tientallen miljoenen euro’s. Aan Fenna, die net burgemeester is geworden van het dorp, de taak dat geld te verdelen. Als blijkt dat die erfenis rechtstreeks te maken heeft met de april-meistaking uit 1943, zet dat de verhoudingen in het dorp op scherp. Wie heeft recht op dat geld en wie zeker niet? Lukt het de Twentenaren de vrede te bewaren?

De hoofdrollen worden op een indrukwekkende wijze vertolkt door Stefan de Walle, Johanna ter Steege, Laus Steenbeeke, Roosmarijn Luyten, Lucretia van der Vloot, Rabbi Jallo, Wietse Stuiver, Giulia Radulescu en Roleyen Tielman. Ook de semi-professionele acteurs: Joke Kerkhoff, Hannie Strokap, Gerrit Lammers, Jeroen Ottink, Paul Krijnsen en Paul Falkmann, leveren uitstekend werk. Het ensemble van bijna 50 amateurspelers voegt ook een extra dimensie toe aan de voorstelling.

De muziek, geschreven en gecomponeerd door Helge Slikker en Boudewijn de Groot, wordt tijdens de voorstelling gespeeld door een live band en past goed bij het verhaal. Het verhaal was echter wel grotendeels in het Twents waardoor het niet voor alle mensen goed was te volgen. De musical speelt zich af in drie levensgrote decors, waaronder een dorpsstraat. Dit toneelbeeld zag er fantastisch uit en versterkt de totale ervaring. Het publiek verplaatst dus gedurende de avond twee keer naar een nieuwe setting in een ander gedeelte in de hangaar. De eerste wissel is tevens de pauze en verloopt soepel, de tweede wissel vind op een later moment plaats. Hierdoor word je wel even uit het verhaal gehaald.

De Vergeten Twentse Lente mag met recht een groots theaterspektakel genoemd worden. Het laat zien hoe geld en geschiedenis mensen kunnen verdelen, maar ook hoe gemeenschapszin kan zorgen voor verzoening en saamhorigheid. Tot half juni is de productie te zien op Vliegveld Twenthe.

Door: Marijke Knigge

Castfoto's: Musicalweb

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda