De Theatermakerij komt met academie voor theater- en musicaltalent in Enschede

17 maart 2021, 12:13 - Redactie
De Theatermakerij komt met academie voor theater- en musicaltalent in Enschede

Vanaf september opent De Talentsmederij, Academie voor Theater en Musical, haar deuren in de Performance Factory in Enschede. De Talentsmederij is de eerste academie voor theater en musical talent in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar in de regio Twente. Karine Roldaan, oprichtster van toneelschool De Theatermakerij, biedt hiermee een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen.

De Talentsmederij is een zaterdagacademie voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar, in het leven geroepen voor jonge mensen die meer willen leren en denken over een toekomst in het theatervak. Voor zang, dans- én acteertalent is de musicalstroom in het leven geroepen. De toneelstroom biedt een plek voor talent dat zich wil ontwikkelen in het acteren voor zowel theaterstukken als films.

Naast de reguliere lessen krijgen de talenten van de academie speciale workshops van gastdocenten als: Vajèn van den Bosch en Stefan de Walle. Talenten krijgen de kans om praktijkervaring op te doen. Zo zullen er verschillende voorstellingen gespeeld worden in het huistheater van de academie: Concordia in Enschede.

De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om mee te doen aan castings voor grote theaterproducties en films. Karine Roldaan is, naast haar werkzaamheden voor de Theatermakerij en de Talentsmederij, ook betrokken bij kindercastingbureau Elskeskast. "Wij casten voor films en series zoals Meester Kikker, Achtste Groepers Huilen Niet en Kamp Koekieloekie. Ik krijg regelmatig de kans om nieuw talent voor te stellen."

Concordia is het trotse huistheater van De Talentsmederij. Op allerlei manieren zet Concordia haar expertise en faciliteiten in. De producties van de academie gaan in Concordia in première en het Vestzaktheater staat ter beschikking als repetitielocatie. Medewerkers van Concordia verzorgen onderdelen van het lesprogramma, zoals een kijkje achter de schermen of een workshop dramaturgie. Ook bezoeken studenten kosteloos een aantal voorstellingen in Concordia, inclusief masterclass van of gesprek met de makers. Daarnaast is de Nederlandse Reisopera aangesloten bij de academie. Zij zullen in de toekomst ook een deel van het lesprogramma, zoals opera-workshops en techniek-workshops aanbieden.

Toegelaten worden tot de academie gaat niet zomaar. Omdat kwaliteit en niveau-gericht lesgeven hoog in het vaandel staan bij De Talentsmederij worden audities georganiseerd voor zowel de musicalstroom als de theaterstroom. Tijdens de audities kunnen potentiële leerlingen laten zien wat ze in huis hebben.Opgeven voor de audities kan via de site van de Theatermakerij. De audities zullen in september 2021 plaatsvinden.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda