De Nieuwe Lichting doet auditie – een werkplaatsvoorstelling door aanstormend talent

5 juli 2023, 16:29 - Redactie
De Nieuwe Lichting doet auditie – een werkplaatsvoorstelling door aanstormend talent

De Nieuwe Lichting is wegens succes terug in het theater. Met nieuwe makers én nieuw musicalmateriaal. In deze werkplaatsvoorstelling leer je De Nieuwe Lichting kennen en nodigen ze je uit in hun overvolle hoofd.

Vol ambitie om de wereld te bestormen maar ook met respect voor de huidige gevestigde orde, vertellen ze hun eigen verhaal in ingetogen nummers, dialoog, ensemble zang, humoristische momenten en meer. Ontdek het werk van een nieuwe generatie waarvoor alles in het leven - van een woning zoeken tot de eerste stappen in het makersvak tot TikTok - aanvoelt als een voortdurende auditie.

De Nieuwe Lichting is een concept van Nanoek, in co-productie met MusicalMakers, om net afgestudeerd musicalmakertalent een podium te bieden en het genre (op)nieuw met elkaar uit te vinden. De vraag die hierbij centraal staat: Hoe ziet het musical repertoire van een nieuwe lichting eruit? De Nieuwe Lichting speelt tussen 6 en 19 september op meerdere plekken in het land.

De cast bestaat uit Iris Verhaak, Susana Bijtelaar Ixcot, Pepijn van den Berg, Chris van der Lee, Jip Verwegen, Anne Meijer, Arnout Bultje, Esmee Tempels en Cody Schuitemaker.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda