De musical De Kleine Prins gaat in Nederland en in London over een jaar in première

1 oktober 2020, 16:25 - Redactie
De musical De Kleine Prins gaat in Nederland en in London over een jaar in première

Op vrijdag 2 oktober zou in het Zaantheater de voorstelling De Kleine Prins voor het eerst in Nederland het levenslicht zien. Producenten DG Theater en Mark van Ierssel konden niks anders besluiten dan het een jaar op te schuiven, in de hoop dat de branche dan weer in zijn volle glorie op de planken schittert. De musical zou dit theaterseizoen eveneens in London in première gaan, maar ook dit is een jaar uitgesteld.

De familiemusical, naar het boek van Antoine de Saint-Exupéry, vertelt het verhaal van De Kleine Prins en de piloot zoals nog nooit eerder in de Nederlandse theaters te zien is geweest. De Kleine Prins en de piloot gaan op reis, omdat het kind zichzelf wil leren begrijpen. De reis voert naar de aarde en andere planeten. Een roos, een geograaf, een verlichter, een zakenman, een koning en een vos vergezellen hem om de echte waarde van liefde en vriendschap te leren kennen.

De bewerking van het script is in handen van Sjoerd Kuyper, de muzikale leiding van Paul Maassen en de regie van Carolien Canters-Holman. De sterke cast is al geauditeerd maar die wordt pas in de loop van 2021 bekend gemaakt.

Première
N.N.B.
Dernière
N.N.B.
Producent
Mark van Ierssel
Meer over De Kleine Prins Ander nieuws over De Kleine Prins
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda