De Marathon eerste musical met live audiodescriptie

11 september 2017, 10:29 - Redactie
De Marathon eerste musical met live audiodescriptie

Aanstaande vrijdag (15 september) zal Komt het Zien! live audiodescriptie bij De Marathon in het Nieuwe Luxor Theater verzorgen. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn ook genieten van de musical.

Het is voor het eerst dat in Nederland een musical zal worden voorzien van live audiodescriptie. Tijdens de voorstelling vertelt een blindentolk via een koptelefoon wat er op het podium te zien is. Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen de mensen die blind of slechtziend zijn en hun begeleiders een uur voor aanvang van de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor en de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet. Hulphonden zijn overigens ook welkom.

Stichting Komt het Zien! zet zich samen met Bartiméus Sonneheerdt in voor live audiodescriptie in het theater. Dit seizoen zullen minimaal vijf verschillende voorstellingen toegankelijk zijn waaronder dus De Marathon. Kaarten voor de voorstelling vrijdag zijn te bestellen via luxortheater.nl. Belangrijk hierbij is om de actiecode 'komthetzien' te gebruiken zodat bekend is dat audiodescriptie gewenst is.

Première
19 maart 2017
Dernière
26 november 2017
Producent
MORE Theater Producties
Meer over De Marathon Ander nieuws over De Marathon
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda