De Magische Kerstbal neemt kinderen mee op een avontuur vol verrassingen

28 december 2023, 11:20 - Redactie
De Magische Kerstbal neemt kinderen mee op een avontuur vol verrassingen
Foto: Willem van Walderveen

Het is een voorstelling vol muziek, magie, vriendschap en fantasie; nu tot en met 3 januari speelt de De Magische Kerstbal in de kleine zaal van het Muziekcentrum. Een 45 minuten durende kerstvoorstelling waarbij twee getalenteerde acteurs onze jonge toeschouwers meenemen op een avontuur vol verrassingen.

Het verhaal begint in een knus huisje aan de rand van Enschede waar een ouder met een dochter zich voorbereidt op Kerstmis. Tijdens het optuigen van de kerstboom fantaseert het meisje over heel veel cadeaus. Plotseling ontdekken ze een magische kerstbal die de kracht heeft om wensen te vervullen. Het meisje wenst sneeuw en een dansende sneeuwpop die tot leven komt, aangezien ze zelf geen broertjes en zusjes heeft en haar vrienden niet om de hoek wonen…

De Magische Kerstbal is een eigen productie van het Wilminktheater, met Karine Roldaan als maker. “Het originele verhaal is geschreven door Luuk Haaze, en wij hebben daar wat dingetjes van onszelf aan toegevoegd”, legt Roldaan uit. “Er zitten veel leuke en grappige elementen in de voorstelling, waardoor kinderen geraakt worden en geboeid blijven.”

Roldaan, die in Enschede haar eigen theaterschool voor kinderen runt, doelt onder andere op het thema vriendschap. “Op een gegeven moment breekt de magische kerstbal, waardoor ook de sneeuwpop direct smelt. Heel sneu, want hierdoor verliest het meisje haar vriend. Na het lijmen van de kerstbal kan deze door verloren krachten nog maar één wens vervullen. Een dilemma voor het meisje. Gaat ze voor de cadeaus of wil ze haar vriend terug?”

“Het is geen kindervoorstelling die vol zit met levenslessen”, zegt Roldaan. “Maar bepaalde actuele thema’s komen wel aan bod, zoals het niet kunnen betalen van kerstcadeautjes en langs elkaar heen leven.” Ze wil kinderen iets voorschotelen wat hen tot nadenken zet en nieuwsgierig maakt. “Het is een vrolijke en intieme voorstelling met een mooie kerstgedachte waar je gerust met het hele gezin naartoe kan.”

De Magische Kerstbal is geschikt voor iedereen van 4 jaar en ouder.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda