De Grote Geschiedenisshow vanaf eind september te zien

20 september 2016, 11:49 - Redactie
De Grote Geschiedenisshow vanaf eind september te zien

Muziek, ontroerende verhalen, humor en oeroude liedjes. Het verleden leeft. In september en oktober nemen Jos Palm en Nelleke Noordervliet, bekend van onder andere VPRO’s radioprogramma OVT, en Niek Barendsen bevriende historici mee naar het theater in De Grote Geschiedenisshow waar ze een amusante avond over de geschiedenis van Nederland brengen.

De prominenten in wisselende samenstelling zijn: Hanneke Groenteman, Ad van Liempt, Fik Meijer, Alexander Münninghoff, Elsbeth Etty, Wim Berkelaar, Hans Aarsman, Annegreet van Bergen, Frank Westerman, Marita Mathijsen en Philip Freriks.

De show neemt je mee op tournee door het vaderlands verleden. Kriskras wordt er erdoorheen getrokken zonder enige eerbied voor chronologie. De geschiedenis uit de boekjes, van Willem tot Willem zogezegd, wordt besnuffeld maar ook komt de geschiedenis van het panel zelf tot leven aan de hand van persoonlijke verhalen.

Dat alles komt langs in een leerzame en onderhoudende geschiedenisles, gegeven door een keur van historici, journalisten en schrijvers die de geschiedenis kunnen dromen. Elke avond is compleet anders. Niek Barendsen verzorgt de muzikale intermezzo’s op deze historische avond.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda