De gelaarsde Kat in het najaar in het Efteling Theater

20 januari 2016, 09:57 - Redactie
De gelaarsde Kat in het najaar in het Efteling Theater

Efteling Theaterproducties komt in het najaar van 2016 met haar 14e productie: sprookjesmusical De gelaarsde Kat. Op dit moment is Pinokkio nog te zien in het Efteling Theater. Het wordt een vrolijke musical voor de hele familie vol spel, zang en vooral dans. Zoals kenmerkend is voor de laatste producties zal De gelaarsde Kat ook weer een musical voor en door kinderen worden.

Verhaal

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Bijzonder aan deze Efteling-productie is dat het bekende sprookje uit een verrassend perspectief verteld zal worden. Daarnaast wordt ook de voorgeschiedenis van het sprookje belicht: grote en kleine bezoekers van de musical zien straks hoe de kat precies terechtkomt bij de molenaarszoon. Het creatief team van de musical zal bestaan uit onder andere Allard Blom (script) en René Merkelbach (muziek).

Op een later moment start de zoektocht naar bijna 1.000 katten; kinderen verkleed als kat die een eenmalige rol in een van de voorstellingen krijgen. Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat wordt geheel in eigen huis gemaakt.

Deze swingende musical is vanaf september 2016 te zien in het Efteling Theater, op weekenddagen en in vakanties. Meer informatie via www.efteling.com/gelaarsdekat

Première
2 oktober 2016
Dernière
15 april 2018
Producent
Efteling Theaterproducties
Meer over De gelaarsde Kat (2016)Ander nieuws over De gelaarsde Kat (2016)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda