De Brief voor de Koning roept kinderen op brief te schrijven aan Willem-Alexander

18 september 2018, 19:55 - Redactie
De Brief voor de Koning roept kinderen op brief te schrijven aan Willem-Alexander

De jeugd- en familiemusical De Brief voor de Koning roept kinderen op om een brief te schrijven aan Koning Willem-Alexander. Alle brieven worden gebundeld en bezorgd bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

In De Brief voor de Koning moet Tiuri een brief bezorgen bij de koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede vanaf hangt. Er is in het echte leven geen dag zonder wereldnieuws. Nieuws waar kinderen boos van worden, of juist blij. Nieuws waarvan ze gaan dansen of zingen. Kinderen denken na over de toekomst en onze planeet.

Regisseur Dick van den Heuvel: “Naar die gedachten zijn we zo nieuwsgierig. Wat vinden kinderen van windenergie, van vluchtelingkinderen, van plastic in de oceaan, van oorlogen in verre landen, van planeten waar je heen kunt reizen, van ruziemakende ministers? Als kinderen dat nou eens opschrijven in een brief aan Koning Willem-Alexander. Misschien dat we daar allemaal beter van worden.”

Via een speciale website kunnen kinderen hun brieven schrijven of uploaden. Ook kunnen ze hun brieven opsturen via de post of meenemen naar de voorstelling en in een speciale brievenbus in de foyer van het theater stoppen.

Brieven kunnen tot uiterlijk 31 december 2018 worden opgestuurd en ingeleverd. Daarna zal producent Homemade Productions alle brieven bundelen en bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezorgen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda