De 3 Baritons vieren zilveren jubileum in Carré

19 januari 2019, 09:27 - Redactie
De 3 Baritons vieren zilveren jubileum in Carré

Vijfentwintig jaar nadat presentator Ivo Niehe de operazangers Ernst Daniel Smid, Henk Poort en Marco Bakker bij elkaar bracht, vieren deze drie baritons hun zilveren jubileum op 17 juni met een bijzonder éénmalig concert in Koninklijk Theater Carré.

Met dit jubileumconcert, waarin zij alle bekende muziekstukken ten gehore brengen, gaat voor de drie mannen een droom in vervulling. "Optreden in theater Carré is heel bijzonder," laten de drie mannen weten. "Deze zaal heeft iets magisch en zo ervaren wij ook ons 25-jarig bestaan. Destijds hadden we dit niet voorzien. Dat we zo veel jaren met zijn drieën overal in de wereld zouden gaan optreden. En nu vieren we in Carré ons jubileum. Heel bijzonder."

Het was Ivo Niehe die Henk Poort, Ernst Daniel Smid en Marco Bakker in 1994 om een gezamenlijk optreden vroeg. In navolging van De Drie Tenoren, een gelegenheidsformatie bestaande uit de operatenoren Plácido Domingo, José Carreras en Luciano Pavarotti, was Ivo ervan overtuigd dat De 3 Baritons ook succes konden hebben.

Nederland was enthousiast en hun debuutalbum behaalde de zesde plek van de Top 100. Vele gouden platen volgden, net als optredens in Indonesië, Aruba, Bonaire en Curaçao. Na een pauze kwamen ze in 2008 terug met een concert in Carrè en volgde er een tour door Nederland. In 2013 was er een concerttour De 3 Baritons in Ierland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda