Ciske de Rat vanaf volgend seizoen opnieuw te zien met Danny de Munk in de hoofdrol

24 januari 2016, 11:31 - Redactie
Ciske de Rat vanaf volgend seizoen opnieuw te zien met Danny de Munk in de hoofdrol

Stage Entertainment heeft aangekondigd dat volgend seizoen Ciske de Rat terug zal gaan keren in de Nederlandse theaters. Albert Verlinde heeft Danny de Munk gevraagd om speciaal voor deze nieuwe productie nog één keer in de huid van Ciske te kruipen. Danny heeft dit aanbod enthousiast geaccepteerd en neemt aankomend theaterseizoen definitief afscheid van de rol van zijn leven. De Munk, die als kind de titelrol in de film Ciske de Rat speelde, zal in de musical voor de laatste keer de rol van de volwassen Ciske spelen.

De oer-Hollandse musical Ciske de Rat is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland. De moderne klassieker wordt speciaal voor deze productie voorzien van een geheel nieuwe staging. Wie de overige hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend. De kaartverkoop voor het DeLaMar Theater is al gestart.

"Wij zijn er trots op dat Danny de Munk opnieuw in de huid van Ciske wil kruipen. Dit wordt voor Danny de allerlaatste keer dat hij de rol van Ciske zal spelen en hij neemt komend theaterseizoen dus afscheid van dit karakter, dat zoveel voor hem heeft betekend. Voor de fans is dit echt de ultieme gelegenheid om nog een laatste keer van Danny en Ciske te genieten. Het beroemde verhaal van de kleine Ciske, het jochie met zijn brutale streken en hart van goud, is Nederlands cultuurgoed. Het verhaal blijft ontroerend en tijdloos. Iedereen kan de bekende filmhit ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ meezingen. We kijken er enorm naar uit om de herinneringen aan Ciske, samen met Danny, volgend theaterseizoen te laten herleven", aldus Albert Verlinde.

Danny de Munk: “Ciske de Rat is mij heel dierbaar. Hij loopt als een rode draad door mijn leven. Als 12-jarig jongetje betekende de rol mijn grote doorbaak. Nu ben ik 45 en krijg ik opnieuw de kans om in de huid te kruipen van de volwassen Ciske. Dit wordt echt de laatste keer dat ik Ciske zal spelen en dat maakt deze productie nu al heel bijzonder. Ik heb er ongelofelijk veel zin om Ciske nog één keer nieuw leven in te blazen!”

ciske_de_rat_danny_de_munk_1

ciske_de_rat_danny_de_munk_2

ciske_de_rat_danny_de_munk_3

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda