Christophe Deborsu debuteert in opera Nabucco in Vorst Nationaal

5 december 2018, 09:19 - Redactie
Christophe Deborsu debuteert in opera Nabucco in Vorst Nationaal

Op vrijdag 21 december brengt Music Hall Classics in Vorst Nationaal Verdi’s meest opgevoerde opera Nabucco op de planken. Een opvallende en verrassende rol in deze arenaversie met voornamelijk internationaal gerenommeerde cast en creatives, is weggelegd voor journalist en tv-gezicht Christophe Deborsu.

Deborsu zal in deze Nabucco, die opgevat is als een ode aan de stille film en zich afspeelt op een filmset, de rol van flamboyante, manipulatieve regisseur op zich nemen. De 53-jarige Christophe Deborsu maakt hiermee niet alleen zijn debuut als acteur in een opera maar verwezenlijkt hiermee ook een jeugddroom om ooit op de planken te staan van het iconische Vorst Nationaal.

“Ik vind het een enorme eer dat ze me gevraagd hebben voor deze rol. Ik mag de flamboyante, dictatoriale en manipulatieve regisseur spelen in deze versie van Verdi's Nabucco. Blijkbaar vond regisseur Jean-François D’hondt, die me via een gemeenschappelijke kennis contacteerde, dat die karaktertrekken me op het lijf geschreven waren (lacht). De opera ‘ Nabucco’ gaat over machtswellust, liefde en zelfverheerlijking, en die opera en thema’s worden nu geplaatst in de filmwereld. De ganse scène van Vorst Nationaal wordt ingericht als een filmset, een werkvloer waar, zo leert de actualiteit ons helaas nog steeds, machtsspelletjes en -misbruik niet vreemd zijn, en waar de adoratie voor de goden van vroeger, plaats heeft gemaakt voor de adoratie van de goden van de showbizz, zoals bv. de acteurs en de regisseurs. Ik ben wel nerveus voor mijn debuut in een opera, maar ik kijk er vooral enorm naar uit om voor het eerst op de planken te staan van het iconische Vorst Nationaal. Gelukkig voor het publiek is het een “stille” rol en moet ik niet zingen”, besluit de sympathieke Christophe met een knipoog.

Nabucco is een meeslepend meesterwerk, met als ultiem hoogtepunt de wereldberoemde aria Va, pensiero van het slavenkoor. Deze nieuwe arenaversie met weelderige kostuums, indrukwekkende effecten en projecties, meer dan tweehonderd zangers, figuranten, muzikanten en medewerkers op de top van hun kunnen, en prachtige decors van de hand van de internationaal gelauwerde operadesigner Dan Potra, geeft Nabucco op prachtige wijze de grandeur die het verdient.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda