Carlo Boszhard als Harold Zidler in Moulin Rouge!

14 maart 2024, 07:00 - Redactie
Carlo Boszhard als Harold Zidler in Moulin Rouge!
Foto: Rob Jacobs

Stage Entertainment Nederland kondigt aan dat televisiepresentator en acteur Carlo Boszhard de rol van nachtclubeigenaar Harold Zidler gaat spelen in Moulin Rouge! De Musical. De musical is vanaf begin september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht als opvolger van Pretty Woman.

Voor Carlo Boszhard is het musicalvak geen onbekend terrein. Eerder speelde hij rollen in Les Misérables en Beauty and the Beast. Daarnaast is hij als stemacteur actief; zo sprak hij onder meer de Nederlandse stem in van Olaf voor de animatiefilm Frozen. “Toen ik de musical zag op Broadway werd ik omvergeblazen door al het spektakel. Moulin Rouge! De Musical is meer dan een musical; je waant je echt in de beroemde nachtclub. Ik kijk ernaar uit om de excentrieke Zidler te spelen en de deuren van de Moulin Rouge te openen voor het Nederlandse publiek.” aldus Boszhard.

Regisseur Alex Timbers: “Zidler is de master of ceremony en eigenaar van de Moulin Rouge en vraagt om een dynamische en charismatische acteur om hem te spelen. Een acteur die de humor, theatraliteit en pathos van de voorstelling in balans kan brengen. Carlo is een ervaren entertainer en heeft tijdens het auditieproces bewezen over al deze kwaliteiten te beschikken. We zijn erg enthousiast dat hij Harold Zidler zal spelen in de Nederlandse première.”

Wie de andere hoofdrollen gaan spelen wordt op een later moment bekendgemaakt. Na de pre-sale die afgelopen dinsdag begon is vandaag de reguliere kaartverkoop officieel gestart.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda