Boni de Musical met o.a. Urvin Monte, Jeannine la Rose en Juneoer Mers

22 mei 2023, 19:39 - Redactie
Boni de Musical met o.a. Urvin Monte, Jeannine la Rose en Juneoer Mers
Foto: Sofie Knijff

Volgend seizoen is de nieuwe musical over de vrijheidsstrijder Boni te zien. Boni de Musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in Suriname. Boni groeit uit tot de leider in een lang verbitterde verzet tegen het Nederlandse regime. In deze doorgecomponeerde musical wervelen de acteurs, zangers en dansers ons terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap en soul. Boni – de Musical gaat over een wonde in de tijd, verraad, verzet, liefde en broederschap.

De cast van de musical bestaat uit Urvin Monte, Jeannine la Rose, Juan Wells, Juneoer Mers, Susan Malaika Bailey, Leo-Alexander Hewitt en Xavier Molijn.

De script schrijver van de musical is Lars Boom, met script adviezen van Vincent Soekra en Sheela Visser – Soebhag. De regie van Boni is in handen van Stanley Burleson. Sheela Visser – Soebhag is mede-initiator, mede-bedenker en tevens co-producent van Boni. Muzikaal leider Norman van Geerke tekent voor de composities, en heeft samen met Vincent Soekra een team samengesteld dat verantwoordelijk is voor de audio productie, arrangementen en opnames bestaande uit Alvin Lewis & Patrick Mijnals.

Het team is voor de mixage en mastering van de musical score aangevuld met een deskundig team van Platinum Sound Studio in New York o.l.v. Grammy Award winner recording & mixing sound engineer Serge Tsai, o.a. verantwoordelijk voor het geluid van Shakira, Wyclef Jean, Kylie Minogue en vele anderen. Decorontwerp wordt gedaan door Ruben Wijnstok, kostuumontwerp Meredith Joeroeja en lichtontwerp Pelle Herfst.

Het publiek wordt vanaf minuut 1 visueel en auditief meegevoerd naar Suriname waar diep in het oerwoud Fort Bukú werd gebouwd om een veilige haven te bieden voor vluchtelingen en de mystieke natuur het decor vormt voor een spannend en emotioneel avontuur dat ons allemaal aangaat.

Boni de Musical gaat op 25 november in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna te zien tot en met 22 april volgend jaar.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda