Bomvol programma UIT Festival Den Haag

28 augustus 2018, 13:43 - Redactie
Bomvol programma UIT Festival Den Haag

Het Nationale Theater presenteert tijdens de 46ste editie van UIT Festival Den Haag, op zaterdag 1 en zondag 2 september, het nieuwe theaterseizoen. Er is een uitgebreid en gratis programma in de Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui in Den Haag. Zondag is Het Nationale Theater aanwezig op de cultuurmarkt op het Lange Voorhout.

Het UIT Festival Den Haag vindt van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september plaats. De programmering van Het Nationale Theater barst op zaterdagavond 1 september los. Muziekliefhebbers kunnen vanaf 19.30 uur met de voetjes van de vloer op de beats van dj Natousch en genieten van optredens van de Haagse bands Spring Tide en The Howlin’.

In Theater aan het Spui worden om 20:00 uur de genomineerden bekendgemaakt van de Piket Kunstprijzen. Dan wordt duidelijk welke jonge talenten in de categorieën schilderkunst, dans en toneel kans maken op een prijs. Aansluitend is er een optreden van voormalig Piket Kunstprijs-winnaar Alice Godfrey van het Nederlands Dans Theater in de foyer. Buiten vertonen de buren van Filmhuis Den Haag muziekfilm La La Land. De avond wordt afgesloten avond met een spraakmakende hiphop bingo met mooie prijzen. Ook geeft Gary Gravenbeek uit de succesvoorstelling Bloedlink een spectaculaire dansperformance.

Traditiegetrouw staat Het Nationale Theater op zondag 2 september van 12:00 uur tot 18:00 uur met een kraam op de cultuurmarkt op het Lange Voorhout. Koop kaarten voor voorstellingen bij de HNT-kassa of kom springen op het Schouwburg-springkussen. De deuren van de Koninklijke Schouwburg zijn vanaf 12:40 uur geopend, direct na het optreden van de Torenblazers. Dit is tevens de wereldpremière van hun nieuwe stuk. De hele dag zijn er previews-en optredens van onder andere De Dutch Don’t Dance Division, De Vloer Op met Het Nationale Theater, Melk & Dadels van Daria Bukvić, zangeres Janne Schra en een theatercollege van Bas Haring.

Theater aan het Spui is dé plek voor jong en oud. Om 11:00 uur begint de dag met het grootste, gratis stadsontbijt van Den Haag. Direct hierna is de voorstelling Familie van Nielie van Kwatta Jeugdtheater te zien. Doorlopend zijn op deze locatie kinderworkshops en activiteiten voor alle leeftijden, zoals een bad van geld waarin iedereen zich kan laten fotograferen en een peuterchillhoek. Ook voor volwassenen is er veel te zien: Kees Hulst en Ester Scheldwacht, Leine Roebana, en Firma MES.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda