Bertrie Wierenga in spektakelmusical De Tocht

21 februari 2023, 09:37 - Redactie
Bertrie Wierenga in spektakelmusical De Tocht
Foto: Dorian Bindels

De van oorsprong uit Friesland afkomstige Bertrie Wierenga zal vanaf oktober ook wekelijks in spektakelmusical De Tocht te zien zijn. Bertrie wordt alternate voor Nandi van Beurden, die in de voorstelling de hoofdrol van Annet speelt. "Onderdeel uit maken van zo’n geweldige voorstelling, was nog iets dat op mijn wensenlijstje stond" laat Bertrie Wierenga weten. "Ik ben in Leeuwarden geboren en in Friesland opgegroeid. Ik ga dus terug naar mijn roots".

Bertrie kreeg als geboren Friezin (Hardegarijp, Fries: Hurdegaryp) haar portie mee van de Elfstedengekte. “Mijn vader, die nu 76 is, heeft de Elfstedentocht maar liefst drie keer geschaatst. Daar kan hij nog altijd mooi over vertellen. Je merkt dan pas echt goed wat een enorm nationaal evenement het is. Zelf ben ik geen fanatiek schaatser, maar ik moet eerlijk zeggen: als ik ijs zie, kriebelt het wel. Dan trek ik toch een baantje op de vaart waar de woonboot van mijn partner en mij ligt. En als ik al die mensen zie schaatsen krijg ik altijd kippenvel. Dat Friese zit klaarblijkelijk toch echt in mijn DNA”.

Het is voor Bertrie niet de eerste keer dat ze de kans krijgt om in een musical te spelen. Tegelijk met het aanbod van haar rol als Shanti in Goede Tijden Slechte Tijden kreeg ze kans op een grote rol in een Nederlandse musical. “Ik moest toen een keuze maken omdat ik me niet in twee grote projecten tegelijk wilde storten. De keuze is toen gevallen op GTST, dat ik dat nu kan combineren met wekelijks opgaan als Annet is natuurlijk ultiem!”

Nandi van Beurden, Wolter Weulink, Theo Martijn Wever, Jolijn Henneman, Boy Ooteman, Thijs Meester en Maike Boerdam zullen de hoofdrollen vertolken en de Elfstedentocht tot leven wekken. Vanaf oktober is De Tocht te zien in het Friso Theater in Leeuwarden.

Première
1 oktober 2023
Dernière
30 juni 2024
Meer over De Tocht Ander nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda