Bert Visscher in tweede muziektheatervoorstelling van Zummerbühne

27 januari 2023, 09:20 - Redactie
Bert Visscher in tweede muziektheatervoorstelling van Zummerbühne
Foto: Nienke Maat

Bert Visscher speelt de hoofdrol in muziektheatervoorstelling Ripperda. De voorstelling speelt van 16 augustus tot en met 10 september 2023 en is de tweede productie van Zummerbühne, na de succesvolle muziektheatervoorstelling Hollands Hoop van vorig jaar.

Artistiek leider van Zummerbühne Reinout Douma: "Met Bert Visscher hebben we een prachtige hoofdrolspeler als Johan Willem Ripperda. Dat was een legendarische Groninger die leefde van 1682 tot 1737. Door list en bedrog, maar mét bravoure, wist hij het te schoppen tot eerste minister van Spanje en legeraanvoerder van Marokko. Zo’n bijzonder figuur past natuurlijk perfect bij Bert Visscher."

Bert Visscher wordt geflankeerd door gerenommeerde acteurs Rogier in ’t Hout, Mirjam Stolwijk, George Tobal, Joop Wittermans en Marieke Klooster. Tekst en regie zijn in handen van Koos Terpstra. Douma: “Hem kennen we in het Noorden vooral van zijn periode als artistiek leider en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. We zijn trots om met zo’n grote naam aan de nieuwe voorstelling te werken.”

Na het succes van Hollands Hoop volgt met Ripperda wederom een muziektheatervoorstelling in en met Groningen. Douma: “De afgelopen weken kregen we veel vragen over de nieuwe voorstelling. We hebben al ruim 3000 kaarten verkocht, zonder dat ook maar iets van de voorstelling bekend was. Dat geeft veel vertrouwen en ook extra motivatie om er deze zomer weer een geweldige voorstelling van te maken.”

Met Ripperda zijn genoeg ingrediënten in huis voor een onvergetelijke avond, vervolgt Douma: “Het verhaal van Ripperda is wonderbaarlijk, een leven dat van leugens en charme aan elkaar hing. We brengen dat verhaal ook naar het heden, zodat mensen kwesties die vandaag de dag spelen erin kunnen herkennen. Dat doen we met een geweldige cast, een groots orkest, muzikale solisten en dit keer pakken we uit met een 40-koppig koor. En natuurlijk is er volop ruimte voor amateurmuzikanten en -acteurs, figuranten en ook voor vrijwilligers die achter de schermen een rol willen spelen.”

Ripperda is een muziektheatervoorstelling over bravoure, list en bedrog. Hoe schop je het vanuit de Groninger klei tot eerste minister van Spanje en legeraanvoerder van Marokko? Het verhaal over een zoon van een berooide adellijke familie. Een charmante leugenaar die bijna de troon bestijgt, maar roemloos ten onder gaat. Laat je meeslepen door mediterraanse muziek, een groots koor en orkest. En stel jezelf de vraag: waar eindigt de waarheid en begint de leugen?

Ripperda speelt 20 avonden en per avond is er plaats voor 1200 bezoekers.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda