Martin Charnin, bedenker van Annie, op 84-jarige leeftijd overleden

schedule7 juli 2019, 22:23 - Redactie
Martin Charnin, bedenker van Annie, op 84-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse theaterregisseur en liedjesschrijver Martin Charnin is op 84-jarige leeftijd overleden na een hartaanval. Dat heeft zijn dochter bekend gemaakt in een bericht op Facebook. Martin Charnin was vooral bekend als de bedenker van de Broadwaymusical Annie, een van de succesvolste Amerikaanse theaterproducties aller tijden met bekende liedjes als Tomorrow en It's the Hard Knock Life.

Charnin begon zijn theatercarrière als een van de Jets in de musical West Side Story eind jaren vijftig. De jaren daarop schreef hij de songteksten voor diverse musicals en zijn regiedebuut op Broadway maakte hij in 1973 met Nash at Nine. Het echte succes voor Martin Charnin kwam in 1977 met de musical Annie waarmee hij een Tony Award won. De musical werd meer dan 2300 keer opgevoerd op Broadway en staat nog altijd in de top 30 met langstlopende voorstellingen. In 1982 volgde nog een speelfilm.

In Nederland was Annie ook meerdere keren te zien. Zo bracht Albert Verlinde Entertainment de musical in zowel 2005 als in 2012. Komend seizoen zal het stuk wederom te zien zijn, dit keer gebracht door producent Mark Vijn. Hoofdrollen in de voorstelling zijn er voor Willemijn Verkaik en Edwin Jonker.

Bron: NOS.nl

Lees meer over:

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Voorstelling: Willemijn Verkaik
Locatie: DeLaMar
Datum: 09-07-2020
Tijd: 19:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda