Beau Schneider, Mike Weerts en Plien van Bennekom in theatervoorstelling Hendrik Groen

3 mei 2017, 12:01 - Redactie
Beau Schneider, Mike Weerts en Plien van Bennekom in theatervoorstelling Hendrik Groen

Plien van Bennekom, Mike Weerts en Beau Schneider spelen de hoofdrollen in de theatervoorstelling Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken. Eerder kondigde Bos Theaterproducties aan een theaterversie van de bestseller te maken.

Het boek Pogingen iets van het leven te maken won ondermeer de NS Publieksprijs 2016. In het boek vertelt de 83-jarige Hendrik Groen over zijn belevenissen in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Inmiddels is het boek aan meer dan dertig landen verkocht. De levenslustige komedie Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken is vanaf 29 november te zien in de Nederlandse theaters.

In de voorstelling laten Hendrik Groen, gespeeld door Beau Schneider, en zijn vrienden de theaterbezoekers meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. Mike Weerts speelt Groen’s beste vriend Evert en Plien van Bennekom vertolkt de rol van directrice van het verzorgingshuis. Daarnaast spelen in iedere stad ook bewoners van een plaatselijk verzorgingshuis een figurantenrol.

Regisseur Gijs de Lange heeft bewust voor jonge acteurs gekozen. "Zowel Beau als Mike zijn heel geloofwaardig in hun rol van Hendrik en Evert,” zegt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit."

Producent Inge Bos: "De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe de naaste sneller aftakelt dan zijzelf. Toen ik het boek las, wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen."

De voorstelling gaat op 12 december in première in Stadsschouwburg Utrecht.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda