Bach en Jesus Christ Superstar worden één in De Passie in Amersfoort

4 april 2019, 09:16 - Redactie
Bach en Jesus Christ Superstar worden één in De Passie in Amersfoort

De Matthäus-Passion van Johan Sebastian Bach en de musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber versmelten in De Passie. Op 17 & 18 april vindt voor de 5de keer het unieke theaterconcert De Passie plaats in Amersfoort.

De Passie is een universeel verhaal over loyaliteit, vriendschap en hoop. Aan de hand van een verteller, acht solisten, een 60-koppig koor en een groot live orkest, wordt het publiek meegenomen in het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. De rockopera uit 1970 van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en het oratorium uit 1727 van Bach hebben natuurlijk de verhaallijn gemeen: beide stukken vertellen over de laatste dagen van Jezus, die volgens de overlevering vlak voor het huidige Pasen werd vervolgd, veroordeeld en ter dood gebracht.

In de Passie worden deze twee meesterwerken versmolten tot één uniek theaterconcert. Vanwege het vijfjarig jubileum zal deze editie groter zijn dan voorgaande jaren, mede door medewerking van oratorium-vereniging Soli.

Tot de solisten behoren musicalacteur Ruud van Overdijk als Jezus en operazanger Frederik Bergman als Pilatus. Zangeres Abke Bruins in de rol van Maria Magdalena en sopraan Wendeline van Houten. De muzikale leiding is in handen van Carel den Hertog en Teun van Essen. Isaäk Hofland is verantwoordelijk voor de regie.

17 & 18 april in Theater Flint Amersfoort.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda