Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome gaat niet door

2 oktober 2020, 10:51 - Redactie
Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome gaat niet door

De vier uitverkochte shows van De Avond van de Filmmuziek op 9, 10 en 11 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam gaan niet door.

De gemeente Amsterdam heeft recentelijk een lijst van locaties bekend gemaakt die ontheffing krijgen voor het maximale bezoekersaantal van 30 personen. Helaas stond de Ziggo Dome, ondanks dat zij voldoet aan alle gestelde eisen, niet op deze lijst. Als gevolg daarvan is organisator PilotStudio gedwongen haar evenement De Avond van de Filmmuziek voor volgend weekend in de Ziggo Dome te annuleren en te verplaatsen. Presentator Dominic Seldis, het Metropole Orkest, de solisten en de technische ploeg zijn al weken in voorbereiding en zijn gisteravond op de hoogte gebracht van het slechte nieuws.

"Het is ontzettend jammer. Tot onze grote spijt gaat ook de afgeslankte coronaproof versie van de Avond van de Filmmuziek niet door", laat producent Ewart van der Horst van PilotStudio weten.

"Alle kaarthouders worden zo snel mogelijk geïnformeerd en hen zal een alternatieve datum worden aangeboden. Of dat dit jaar nog lukt is uiterst onzeker door alle coronamaatregelen, maar we doen ons uiterste best iets moois met de kerstdagen op te tuigen samen met het Metropole Orkest en Dominc Seldis. Tevens zijn er nog data gereserveerd in maart en november 2021."

De Ziggo Dome heeft de afgelopen zomer laten zien dat op zeer veilige wijze shows kunnen plaatsvinden. Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome is teleurgesteld in de gemeente Amsterdam: "Dit is een onvoorstelbare deceptie voor iedereen. Natuurlijk staat de volksgezondheid boven alles, maar de volstrekte willekeur waarmee de ene locatie wel ontheffing krijgt en de andere niet roept vraagtekens op. Ondanks de gepubliceerde lijst hebben we ontheffing aangevraagd, hier hebben we tot op heden geen reactie op ontvangen. Daarmee wordt de voorbereidingstijd, denk hierbij aan de opbouw en repetities, helaas te kort. Wij hebben wel mondeling vernomen dat bij een mogelijke ontheffing er maximaal 250 mensen aanwezig zouden mogen zijn. Dit aantal is echter lang niet toereikend om alle bezoekers die een kaart hebben gekocht te kunnen ontvangen. Ook is de kans dat een dergelijke ontheffing wordt toegekend zeer klein en is het termijn waarop deze toegewezen zou kunnen worden onbekend. Het is vooral teleurstellend voor deze bezoekers die zich zo hadden verheugd op een mooie Avond van de Filmmuziek in een coronaproof Ziggo Dome."

Oorspronkelijk stond de Avond van de Filmmuziek gepland op vrijdag 9 oktober. Door de coronamaatregelen werden de 11 duizend reeds verkochte kaarten verdeeld over 4 shows op 9, 10 en 11 oktober. Zo kon de Ziggo Dome de anderhalve meter maatregel in acht nemen en zowel publiek als artiesten een veilige avond garanderen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda