Audities: Zangers en acteurs gezocht voor nieuwe versie Jesus Christ Superstar

7 oktober 2022, 09:10 - Redactie
Audities: Zangers en acteurs gezocht voor nieuwe versie Jesus Christ Superstar

Albert Verlinde Theater presenteert in samenwerking met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter in 2024 een nieuwe versie van de rockopera Jesus Christ Superstar. Voor de Engelstalige versie van de productie Jesus Christ Superstar wordt er gezocht naar de beste zangers en acteurs (m/v/x) uit binnen -en buitenland.

Deze nieuwe versie van de productie Jesus Christ Superstar wordt geregisseerd door Ivo van Hove en gaat in januari 2024 in première.

Aanmelden voor de audities kan voor dinsdag 18 oktober. Je moet in het bezit zijn van een relevante opleiding en/of werkervaring die aansluit bij de door de producent gestelde criteria, in dat geval ontvang je een uitnodiging voor de audities. De communicatie zal verlopen via In The Picture.

De audities vinden plaats tussen 3 november en 18 november in Amsterdam. Aanmelden kan op: pages.inthepicture.com/jesuschristsuperstar.

Rollen

Jezus: Jezus is leider van de twaalf discipelen, en het gezicht van de christelijke beweging. Zijn volgers zien in hem een profeet, en zoon van God, koning van de Joden. Hij worstelt met zijn positie, en met wat zijn volgelingen van hem vragen. Hij is een leider, optimist, twijfelaar, en stelt zich vaak kwetsbaar op. Tenor - ervaren/gevorderde zanger en acteur.

Judas: Een van de twaalf apostelen. Hij maakt zich zorgen over de gevolgen van Jezus zijn populariteit en enorme groei. Hij gelooft in het doel zich in te zetten voor de armen, maar is bang dat door Jezus en de andere apostelen de essentie van de boodschap verloren gaat. Hij probeert dit met Jezus te bespreken, maar dringt niet tot hem door. Hij is in strijd met zichzelf, de beweging en Jezus zijn rol en handelen. Tenor - ervaren/gevorderde zanger en acteur.

Maria Magdalena: een vrouwelijke volger van Jezus. Ze groeit naar Jezus toe. Ze wordt verliefd op hem, en heeft moeite met dit te accepteren en toe te geven. Mezzo Sopraan - sterke actrice en zangeres.

Pilates: de bestuurder van Judea. Hij voorziet de kruisiging van Jezus in een droom, en ziet hoe hij verantwoordelijk gehouden gaat worden. Hij moet uiteindelijk het vonnis ook uitspreken, en probeert tijdens de zaak Jezus te redden, maar wordt tegengewerkt door Jezus. Hij is een man met autoriteit, een gevoel voor rechtvaardigheid en is angstig voor de toekomst die hij gezien heeft. Hoge bariton - sterke zanger en acteur.

Kaiaphas: Hogepriester die Jezus als een bedreiging ziet voor zijn eigen macht en de staat. Hij is bang voor de populariteit en invloed van Jezus, en wil hem daarom uit de weg hebben. Een boze, statige en indrukwekkende man, die bang is om zijn positie kwijt te raken. Bas.

Annas: Hogepriester die samen werkt met Kaiaphas. Door Kaiaphas beïnvloedt om Jezus als bedreiging te zien. Annas is sluwer en valser dan Kaiaphas, minder statig en laat zijn afkeer en walging meer zien. Counter-tenor.

Koning Herodes: Koning van Galilee. Berecht Jezus, en vindt het verschrikkelijk dat Jezus gezien wordt als goddelijk, en koning van de Joden. Hij begint nonchalant, maar raakt geïrriteerd en boos door Jezus zijn reacties. Komische rol. Bariton; goede zanger.

Simon: Een van de twaalf apostelen. Dringt bij Jezus aan om te vechten tegen de Romeinen. Energieke persoonlijkheid, gelooft in geweld gebruiken om hun doel te bereiken. Tenor.

Petrus: Een van de twaalf apostelen. Ontkent drie keer dat hij Jezus kent om zichzelf te redden. Bariton

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda