Audities: Wilminktheater zoekt dansers/danseressen voor Vreemde Vogels

28 mei 2021, 15:59 - Redactie
Audities: Wilminktheater zoekt dansers/danseressen voor Vreemde Vogels

Voor de locatievoorstelling Vreemde Vogels zoekt het Wilminktheater naar 2 stagiaires/net afgestudeerde dansers/danseressen. Regisseur Joep Onderdelinden, poppenmaker en decormaker Joris van Veldhoven en schrijver Mark Haayema sluiten dit theaterseizoen af met een openluchtvoorstelling.

De voorstelling Vreemde Vogels is gebaseerd op het prentenboek Johannes de Parkiet (Vlag en Wimpel 2019) welke het verhaal vertelt over een xenofobe parkiet. Een parkiet met vreemdelingsangst. De voorstelling gaat over het wennen aan het vreemde en dat daaraan wennen helemaal niet zo vreemd is. Want je geeft je eigen beschermende omgeving op en moet dit delen met anderen. Maar ook over dat wennen zo gebeurd is. Voor je het weet, weet je niet beter en ben je gewend.

De voorstelling speelt in totaal 6 weken, 4 augustus is de première en 12 september is de laatste voorstelling. Er wordt gereisd tijdens de voorstelling en er zal 2 weken per locatie gespeeld worden; tijdens de zonsondergang en tijdens de zonsopgang. Dit betekent dat de nachten niet al te lang zullen zijn. Uiteraard zal er een goede slaapplek worden geregeld, waar overdag ook uitgerust kan worden.

Repetities starten vanaf 28 juni. Repetitie weken (maandag-vrijdag): 28 juni - 2 juli, 5 juli - 9 juli en 12 juli - 16 juli. Monteren en try -outs: 26 juli - 1 augustus.

6 weken spelen van 4 augustus - 12 september in 3 verschillende buitenlocaties, Steenwijk, Zwolle en Enschede. Speeldagen zijn van donderdagvond - zondagochtend, succes optie is de woensdag erbij.

Het Wilminktheater wil graag werken met 2 stagiaires/ net afgestudeerde dansers/danseressen, het liefst met een etnische achtergrond omdat dit het beste aansluit bij de voorstelling. Uiteraard is er een stagevergoeding beschikbaar.

Interesse? Meld je snel aan door te mailen naar f.vanrandwijk@wilminktheater.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda