Uitreiking Amateur Musical Awards in juli met live publiek

28 mei 2021, 17:34 - Redactie
Uitreiking Amateur Musical Awards in juli met live publiek

Op maandag 12 juli worden na een jaar afwezigheid voor de 6e maal de Amateur Musical Awards uitgereikt in Scala Utrecht. Hoewel vele amateurs door corona het afgelopen jaar niet hebben mogen repeteren en spelen, zijn er in Nederland toch nog 40 organisaties die het geluk hadden om hun voorstelling wel op te voeren. Hun voorstellingen zijn inmiddels door de 15-koppige jury beoordeeld en op 1 juni maakt Stichting Amateur Musical Nederland (SAMN) de nominaties bekend.

Sinds 2014 worden jaarlijks de Amateur Musical Awards uitgereikt tijdens het Amateur Musical Awards Gala, waar prominenten zoals Joop van den Ende, Pia Douwes en Andre van Duin de prijzen uitreiken aan de winnende amateurs. Op het gala treden alle genomineerden op, waarna ze direct te horen krijgen of ze wel of niet gewonnen hebben. Het grote gala zorgt steevast voor uitverkochte zalen. Maar door de coronabeperkingen is er voor de aankomende uitreiking van de awards een andere opzet gekozen.

Dit jaar zullen niet de genomineerden een fragment van hun prestatie laten zien, maar geeft de organisatie juist de amateurs de kans die het afgelopen jaar na maanden repeteren hun voorstelling niet hebben kunnen opvoeren. De optredens worden zoals elk jaar begeleid door het Grand Circle Orchestra.

Voor het eerst in lange tijd zullen de amateurs weer op het toneel staan met live publiek. Het pop-up theater Scala in de Utrechtse Jaarbeurs is speciaal gebouwd om coronaproof meer dan 1000 man publiek te ontvangen op 1,5 meter. Stichting Amateur Musical Nederland is daarom ontzettend blij dat ze de amateurs na lange tijd weer live publiek in de zaal kan geven in Utrecht. De uitreiking is ook dit jaar weer online te volgen.

In 2020 wilde de stichting een musicalavond organiseren met amateurs en professionals als afsluiting van het jaar, maar deze kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Een deel van dit programma zal tijdens de uitreiking van de Amateur Musical Awards te zien zijn. Mensen die hiervoor kaarten hebben gekocht ontvangen bericht.

De Amateur Musical Awards worden voor de 6e maal uitgereikt. De uitreiking heeft door de coronamaatregelen een kleinere opzet. Zo worden er dit jaar in 5 categorieën awards uitgereikt in plaats van 15 categorieën. Ook zijn er voor het eerst geen gender gebonden prijzen meer. De stichting voegt voortaan de mannelijke en vrouwelijke categorieën samen.

  • Beste Musical
  • BALK Award voor Beste Ensemble
  • Beste Amateur in een hoofdrol
  • Beste Amateur in een bijrol

De presentatie is zoals alle andere jaren in handen van Erik Brey.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda