Audities: Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater in Rotterdam

18 juli 2017, 08:37 - Redactie
Audities: Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater in Rotterdam

Vind jij zingen het allerleukste wat er bestaat? Droom je ervan om op het podium te staan in een Musical of een Muziektheaterproductie? Wil je onderzoeken of je in de toekomst van zingen, en acteren je beroep wilt maken en of je hiervoor voldoende ontwikkelingsmogelijkheden hebt?

Daar wil je dan natuurlijk zo vroeg mogelijk mee beginnen en je daar professioneel op voorbereiden. Ter ondersteuning biedt Zangschool Rotterdam daarom de veelzijdige en uitgebreide parttime Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater aan.

Voor deze opleiding worden op zondag 17 september audities gehouden.

Voor wie?

 • Als je middelbare scholier bent en je wilt je alvast professioneel voorbereiden op je vervolgopleiding. Bijvoorbeeld op de (voor)opleiding van een muziek(theater)opleiding aan het conservatorium of een aanverwante MBO – of HBO kunstvakopleiding met zang en/of spel en integratie als een van de hoofdvakken.
 • Als je afgestudeerd middelbare scholier bent en een ‘tussenjaar’ hebt. Je wilt je oriënteren op een studie aan een kunstvakopleiding waarbij de vakken zang en/of spel en integratie belangrijk zijn.
 • Als je MBO – of HBO-student bent en je al op een kunstvakopleiding zit. Je wilt je naast je studie verder ontwikkelen in de vakken zang en/of spel en integratie zodat je daarna gemakkelijker door kunt stromen naar een (voor)opleiding aan het conservatorium of een andere MBO – of HBO kunstvakopleiding.
 • Als je student bent op een niet-kunstvakopleiding en je je naast je huidige opleidingstraject wilt oriënteren op een (andere) studie. In deze studie zijn de vakken zang en/of spel en integratie een belangrijk onderdeel van het lesprogramma.
 • Als je student bent op een niet kunstvakopleiding en je wilt je studie op een professionele manier verbreden en verdiepen met de vakken zang, spel en integratie.
 • Als je je naast je huidige werkzame leven wilt oriënteren op een (ander) beroep, of wanneer je je huidige werkzame leven wilt verbreden en verdiepen door middel van de vakken zang, spel en integratie.

Eisen

 • Voorafgaand aan de auditie geef je je schriftelijk op via het volledig ingevulde auditie-formulier op www.zangschoolrotterdam.nl.
 • Tijdens de auditie zal er een (dag)deel zowel individueel als in groepsverband met je worden gewerkt aan Zang Spel, Integratie en Ensemble.
 • Naast het praktische gedeelte van de auditie behoort een motivatiegesprek tot de auditie-procedure.
 • Voor de auditie bereid je twee solonummers voor uit het musical en/of muziektheater-repertoire. (dus geen pop, jazz etc). Zorg dat dit twee contrasterende (verschillend in stijl, tempo, inhoudelijk verhaal etc.) nummers zijn. Je kunt deze nummers tijdens je auditie uit het hoofd zingen en presenteren.
 • Van de door jou gekozen solonummers breng je tijdens je auditie zowel (aan elkaar geplakte) bladmuziek mee als een goede orkestband die via bluetooth is af te spelen. Zowel de bladmuziek als de orkestbanden stuur je ook van tevoren digitaal via email naar: info@zangschoolrotterdam.nl
 • Aan de auditie zijn eenmalig kosten verbonden. Deze kosten zijn voor het seizoen 2017-2018 vastgesteld op € 50,-. Dit bedrag dient twee dagen voor de auditie-dag per bankgiro te zijn voldaan. De factuur ontvang je na betaling op de dag van je auditie.
 • Wanneer je de auditie hebt gehaald en bent toegelaten tot de opleiding dien je een inschrijvingsformulier te ondertekenen waarin je verklaart akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van de Oriëntatieopleiding. Zowel het inschrijvingsformulier als de Algemene Voorwaarden worden automatisch naar je toegestuurd na het behalen van de auditie.
Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda