Audities: Nederlandse versie Kinky Boots vanaf volgend seizoen

1 mei 2018, 12:09 - Redactie
Audities: Nederlandse versie Kinky Boots vanaf volgend seizoen

Wie krijgt de hoofdrol van Lola in de nieuwe musical Kinky Boots? De Graaf & Cornelissen Entertainment houdt binnenkort de eerste audities voor de eigen Nederlandse versie van de zeer succesvolle Cyndi Lauper musical Kinky Boots.

"Wij zijn trots dat ons bedrijf deze veelvuldig onderscheiden musical naar de Nederlandse theaters kan brengen," laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. "Kinky Boots is een heerlijke feel good musical met geweldige muziek van Cyndi Lauper, swingende choreografieën, een ontroerend verhaal over ‘zijn wie je wilt zijn’ en spectaculaire kostuums en SCHOENEN!

De musical hit is momenteel onder meer te zien op Broadway en op West End in Londen, waar de show net verlengd is met een grotendeels nieuwe cast. En vanaf seizoen 2019/2020 dus ook in de grotere theaters in heel Nederland, in de regie en choreografie van Martin Michel. Wij kiezen er bewust voor om met onze musicalproducties, zoals vanaf oktober 2018 Evita, te blijven reizen. Bijzonder is de unieke samenwerking die voor deze en toekomstige grote musicalproducties is geïnitieerd met een aantal belangrijke theaters."

Verhaal

Kinky Boots is gebaseerd op de Britse film uit 2005. In deze komische musical gaat het om Charlie Price, die de schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn.

Niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting. Ook Charlies verloofde wil er niets van weten. Charlie en Lola, die merken dat ze toch niet zo verschillend zijn, hebben tot aan de Milaan Fashion Week de tijd om alles af te krijgen. Zal het ze lukken?

Voor zangeres Cyndi Lauper was het de eerste keer dat ze voor een musical de muziek schreef. Bij de Tony Awards in New York werd Kinky Boots dertien keer genomineerd en wonnen ze uiteindelijk zes Tony’s voor andere de Beste Musical en Beste Muziek. Op het Londense West End won deze musical drie Oliver Awards voor Beste Nieuwe Musical, Beste Acteur en Beste Kostuumontwerp.

Auditie

Professionele mannelijke danser, zanger en acteur voor de hoofdrol van Lola/Simon Fysiek uitdagende en veeleisende hoofdrol, met grote glamoureuze drag-nummers. Speelleeftijd: begin 30.

Eisen

  • Afgeronde professionele dans-, theater en/of musicalopleiding of enkele jaren aantoonbare ervaring in professionele toneel- en/of musicalproducties;
  • Uitstekende acteur met getinte tot donkere huid, met het lichaam van een bokser en het karakter van een Soul Diva a la Whitney Houston
  • Moet goed kunnen bewegen op hoge hakken;
  • Uitstekende pop / blues / gospel-stem, tenor of hoge bariton;
  • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal in zang en spel.

Repetitie- en speelperiode: september 2019 – april/mei 2020. Auditiedata: 22 t/m 25 mei 2018.

Kandidaten die aan bovenstaande eisen voldoen kunnen hun CV voorzien van een recente foto (zonder hoofdbedekking als petten en brillen) mailen naar audities@degraafencornelissen.nl. Indien je profiel en CV aansluit bij de gestelde criteria ontvang je een uitnodiging voor de audities.

Voor diverse andere (hoofd)rollen zullen in een later stadium audities worden uitgeschreven.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda