Audities: Leopold en Nannerl voor Mozart van Music Hall

11 augustus 2017, 09:36 - Redactie
Audities: Leopold en Nannerl voor Mozart van Music Hall

Producent Music Hall is nog op zoek naar twee talenten voor de rollen van Leopold (een bariton) en Nannerl (een zachte (pop) sopraan) in de musical Mozart.

Ben jij een professionele acteur/zanger/danser, ouder dan 18 jaar en voel je je aangesproken? Mail dan voor woensdag 16 augustus je CV door met motivatie, rolvoorkeur en een headshot (.jpg) naar auditions@musichall.be.

Audities vinden plaats op maandag 21 augustus. De repetitie en speelperiode is vanaf half oktober tot half januari.

Leopold

Leeft als vader volledig voor zijn zoon Wolfgang, die hij getraind heeft tot wonderkind en opgeleid tot componist. Hij is ervan overtuigd dat zijn zoon zonder hem mislukt, en doet daarom alles om deze afhankelijkheid in stand te houden. In werkelijkheid projecteert hij zijn eigen ambitie (hij is zelf als muzikant nooit roem en aanzien gekend) op zijn zoon. Leopold is zonder Wolfgang gedoemd te mislukken. Zijn bitterste ervaring is dat Wolfgang hem niet langer nodig heeft. Hij verdraait deze ondraagelijke waarheid en besluit dat hij het is die niet langer behoefte heeft aan Wolfgang.

Nannerl

Was oorspronkelijk ook een wonderkind zoals Wolfgang en zijn kleine partner op optredens georganiseerd door zijn vader. In tegenstelling tot Wolfgang is ze te zwak en te goedhartig om tegen Leopold te rebelleren. Leopold is niet geïnteresseerd in haar talent, maar wel in haar zorgzaamheid. De rol van de vrouw in die tijd. Nannerl schikt zich en offert haar levensdroom als geliefden op uit medelijden met de vader. Hoe meer afstand Wolfgang van hem neemt, hoe verder ze weg is van haar eigen bevrijding. Ze ziet Wolfgang echter zo graag dat ze dit ongemak erbij neemt. Ze vlucht in de herinnering van haar gelukkige kindertijd waar ze met haar broer als Prins en Prinses in een droomkasteel leefden. Niemand hield zo onbaatzuchitg veel van Wolfgang als Nannerl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda