Audities: Kinderen voor Charlie and the Chocolate Factory

18 maart 2022, 10:18 - Redactie
Audities: Kinderen voor Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory is gebaseerd op het gevierde boek van Roald Dahl (Matilda, De Grote Vriendelijke Reus en De Reuzenperzik). Nordin De Moor is de excentrieke Willy Wonka en onder andere Astrid Stockman, Yemi Oduwale en Sali Haidara spelen mee in de productie.

Deep Bridge gaat op zoek naar jong musicaltalent, niet alleen om te schitteren in deze uitdagende rol, maar ook naar kinderen die het ensemble kunnen vervolledigen. De producent zoekt dus De Kindercast. Omdat Deep Bridge zoveel mogelijk kinderen de kans wil geven om auditie te doen voor deze musical, komt het castingteam naar Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt, de theaters waar deze musical ook zal spelen.

Eerste ronde

 • Stadsschouwburg Antwerpen › 8 april
 • Capitole Gent ›12 april
 • Trixxo Theater Hasselt › 13 april

Tweede ronde

 • Deep Bridge, Wilrijk › 28 mei

Het kinderensemble bestaat uit nieuwsgierige kids die ook een glimp willen opvangen van die Willy Wonka, boze kids die hoopten op een Gouden Ticket maar daar naast grepen, kids die ook in dezelfde stad als Charlie wonen en winkelen met hun ouders in dezelfde shop als Charlie’s moeder. Daarnaast spelen de leden van het kinderensemble samen met het volwassenensemble ook de gekke Oompa Loompa’s.

Voor deze kindercast zoekt de producent:

 • Jongens en meisjes tussen 6 en 13 jaar (geboren in 2016 tot 2009);
 • Alle etniciteiten welkom;
 • In het bezit van kinderstem, stem mag nog niet gezakt zijn;
 • Barsten van lef en enthousiasme;
 • Excellente zangers en zangeressen
 • Aimable spelers met een jonge en oprechte uitstraling;
 • Goeie bewegers met ruimtegevoel.

Traject

De producent neemt de geselecteerden voor de kindercast mee doorheen verschillende etappes in The Charlie Academy. The Charlie Academy is een traject met als einddoel het bepalen wie de rol van Charlie op zich zal nemen en wie tot het kinderensemble zal behoren.

Gestart zal worden met open audities in de paasvakantie in verschillende steden waar ook de voorstelling zal spelen: Antwerpen, Hasselt en Gent. Het castingteam zal versterkt worden met een castlid uit de voorstelling die de dag zelf 1 Gouden Ticket uitdeelt voor de bootcampweek. Als je door deze ronde komt, mag je auditie doen voor het juryteam in Antwerpen. Na deze callbackdag worden er 17 kandidaten geselecteerd. Tel daarbij de 3 kids met het Gouden Ticket, en dus starten er 20 kids in The Charlie Academy.

In de laatste week van juli werken de auditanten met hun kindercoaches in een bootcamp aan het materiaal van Charlie and the Chocolate Factory samen met professionals uit het werkveld en de show zelf. Op 31 juli treden ze alle twintig op One Night Only op, het grote muzikale feest van Deep Bridge in Middelkerke. Nadien volgt een juryoverleg en vallen onherroepelijk 10 auditanten af.

In de laatste week van augustus komen de overgebleven 10 kandidaten samen en gaat de laatste fase van The Charlie Academy in. Zij repeteren en werken die laatste week en nog enkele weekends in september en oktober, met hun kindercoaches en Stany, Nordin, Koen en andere castleden aan het materiaal uit de voorstelling. In de week van 22 oktober, een week voor de repetities starten, worden 3 kindergroepen bepaald, telkens met 1 Charlie. De rol van Charlie zal dus afwisselend door 3 kinderen worden gespeeld, de anderen mogen in het kinderensemble.

Deze 3 kindergroepen starten op 31 oktober – in de herfstvakantie – met de repetities.

Coaches

De kids worden klaargestoomd door een professioneel coachingteam uit The Musical Academy. Zij beschikken over de knowhow om musical op hoog niveau te doceren, kennen als geen ander de druk van auditie doen, en vertalen hun expertise vlot naar kinderformaat. Helle Vanderheyden, Isabelle Heremans en Laurenz Hoorelbeke zullen de auditanten op een positief en onderbouwde manier steunen en coachen in dit auditieproces.

Sfeer

Het is belangrijk om te weten dat het juryteam en de kindercoaches altijd heel positief en ondersteunend zijn naar de kinderen die auditie komen doen. Auditie is spannend maar moet bovenal een positieve ervaring zijn. De kindercoaches zijn er zodat elke deelnemer zich volledig op zijn/haar gemak voelt en met veel enthousiasme auditie kan doen. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is de boodschap.

Inschrijven voor de audities kan op deepbridge.be.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda