Audities: Jonge Annie voor ‘Was Getekend, Annie M.G.’ van Stage Entertainment

31 maart 2017, 15:47 - Redactie
Audities: Jonge Annie voor ‘Was Getekend,  Annie M.G.’ van Stage Entertainment

Stage Entertainment organiseert kinderaudities voor de nieuwe musical Was Getekend, Annie M.G. over het leven van schrijfster Annie MG Schmidt.

In de musical zwerft Annie M.G. met haar zoon FLIP door haar leven heen. Zij is een vrouw die zichzelf nooit mooi heeft gevonden, nooit aantrekkelijk. Ze voelde zich gevangen in het burgerlijke Zeeland waar ze aan het begin van de vorige eeuw werd geboren en waar ze nooit helemaal los van is gekomen.

Naast een oudere Annie (Simone Kleinsma) is er ook een Annie als kind. Het is een meisje tussen de 8 en 11 jaar. Ze is niet zoals de boerenkinderen uit de buurt. Ze verlangt naar verhalen, naar dromen, naar avonturen. Ze heeft veel te veel energie, ze bruist en kent geen verlegenheid. Ze heeft een grote fantasie en geniet ervan dat er van alles gebeurt; want over het algemeen is het leven wat saai waar ze woont.

Vereisten

Stage Entertainment zoekt voor de jonge Annie meisjes tussen de 8 en 11 jaar, met een maximale lengte van 1,45 m., met een zeer goede zangstem en acteertalent. De kinderrol in Was Getekend, Annie M.G. wordt gespeeld door een groep van 8 meisjes die ieder ongeveer 22 keer zullen optreden tussen september 2017 en juni 2018.

Omdat kinderen maximaal 24 voorstellingen mogen spelen per leeftijdsjaar is volledige beschikbaarheid over alle speelbeurten een vereiste voor deelname aan de audities. Het bedrijf geeft de voorkeur aan kinderen die woonachtig zijn in de Randstad in verband met de repetities die zullen plaatsvinden in Amsterdam.

Audities

In mei organiseert het bedrijf audities voor de rol van jonge Annie. Hieruit komt een selectie voort die mag deelnamen aan een aantal workshops gevolgd door een finale auditie waaruit de deelnemende kinderen worden gekozen.

De repetities gaan van start op 4 augustus. De kinderen moeten bij voorkeur vanaf dan beschikbaar zijn. Hierna is de voorstelling te zien in vele theaters in Nederland tussen september 2017 en juni 2018.

Aanmelden

Aanmelden voor de audities kan via dit formulier op de website van Stage Entertainment. Zorg voor een duidelijke portretfoto: een foto in goed licht waar alleen het kind op staat en in de camera kijkt, zonder muts/petjes, zonnebril en/of gekke gezichten. De foto is bepalend voor het wel of niet toegelaten worden tot de audities.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda