Audities: Elisabeth de Musical

29 september 2023, 12:02 - Redactie
Audities: Elisabeth de Musical

Er worden audities georganiseerd voor Elisabeth de Musical. Voor deze productie wordt er gezocht naar een diverse cast (M/V/X) met sterke zang- & spel kwaliteiten van alle leeftijden en achtergronden met een relevante opleiding of werkervaring, die aansluit op onderstaande profielen. Gevraagd wordt beschikbaarheid vanaf half januari tot en met oktober 2025. Indien je niet volledig beschikbaar bent in deze periode, heeft het helaas geen zin om auditie te doen.

De musical gaat over Sissi (Elisabeth) die op jonge leeftijd keizerin van Oostenrijk wordt door haar huwelijk met keizer Franz Joseph. Hun liefde wordt behoorlijk op de proef gesteld. Door de bemoeienis van de strenge aartshertogin Sophie, de moeder van de keizer, maar vooral door het leven zelf. Elisabeth vecht om zichzelf te mogen en kunnen blijven, en moet daar een hoge prijs voor betalen.

Als je geïnteresseerd bent om auditie te doen kan je je tot donderdag 12 oktober inschrijven via pages.inthepicture.com/elisabeth. De audities vinden plaats tussen 30 oktober en 12 december.

Elisabeth

 • Leeftijd: 25-40 jaar
 • Sterke persoonlijkheid met uitzonderlijke muzikale en acteervaardigheden.
 • Belt / Sopraan tot As

Elisabeth, echtgenote van keizer Franz Joseph I, keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije, wordt voorgesteld als een wilskrachtige, vrijheidslievende en mooie vrouw. Ze weigert zich te laten boeien door de beperkingen van het hofleven. In een poging haar saaie bestaan te ontvluchten, zoekt ze de ultieme sensatie en flirt ze herhaaldelijk met de Dood. Haar strijd voor onafhankelijkheid laat zien dat ze een vrouw is die vóór haar tijd is geboren. Later raakt ze steeds meer in zichzelf gekeerd en reist ze onophoudelijk, waarbij ze haar plichten en haar zoon verwaarloost. Wanneer de Dood haar eindelijk omhelst, wordt haar verlangen eindelijk bevredigd.

De Dood

 • Leeftijd: 25-40 jaar
 • Charismatisch, sterke zanger en moet kunnen bewegen.
 • Hoge Pop-Bariton / Tenor tot Bes

De Dood, gepresenteerd als Elisabeths duistere en verleidelijke minnaar, is qua uiterlijk een onstuimige jongeman die net zo gefascineerd is door de keizerin als zij door hem. Hij geeft toe dat hij van haar houdt, maar wijst aanvankelijk haar avances af. De Dood wordt op zijn beurt afgewezen door Elisabeth en zet Rudolf ertoe aan zich tegen zijn vader te verzetten, wat uiteindelijk leidt tot de zelfmoord van eerstgenoemde. Dit breekt Elisabeth volkomen en haar verlangen naar de Dood wordt alsmaar groter.

Keizer Franz Joseph I

 • Leeftijd: 25-40 jaar
 • Zeer goede zanger
 • Bariton tot G

Elisabeths echtgenoot en keizer van Oostenrijk, Hongarije en Bohemen. Aanvankelijk gedomineerd door zijn moeder, aartshertogin Sophie, is hij een strenge en gereserveerde man, conservatief, bekrompen en compromisloos toegewijd aan zijn koninklijke plichten vanaf jonge leeftijd. Toch houdt hij ook oprecht van Elisabeth en geeft hij uiteindelijk toe aan haar wil. Hij beseft echter dat hij haar niet gelukkig kan maken en als gevolg daarvan wordt hij gekweld door verlangen en wroeging. Hij geeft zijn moeder de schuld van het ruïneren van zijn huwelijk en doet verschillende vergeefse pogingen om zijn relatie met Elisabeth te redden.

Luigi Lucheni

 • Leeftijd: 25-40 jaar
 • Zeer goede acteur met uitstekende stem.
 • Bariton / Tenor tot Bes

De moordenaar van Elisabeth is een jonge man uit een arm milieu, gedreven door fanatisme en haat tegen de bevoorrechte klassen. Hij wordt gepresenteerd als een sarcastische, cynische en soms zelfs manische verteller die de plot leidt. Door zich rechtstreeks tot het publiek te richten, legt hij Elisabeths karaktereigenschappen bloot en zet hij vraagtekens bij de onkritische toewijding van de massa aan haar.

Aartshertogin Sophie

 • Leeftijd: 40-55 jaar
 • Goede actrice met uitgesproken gezaghebbend charisma.
 • Alt/Mezzo

De moeder van de keizer en de schoonmoeder van Elisabeth. Zij is in eerste instantie de macht achter de troon, begeleidt haar zoon met ijzeren hand en houdt zich strikt aan de regels van het hof. Ze verzet zich fel tegen zijn vrouwkeuze, vervreemdt Elisabeths kinderen van hun moeder en smeedt tevergeefs een plan met haar entourage om Elisabeth’s greep op de keizer te verbreken.

Kroonprins Rudolf

 • Leeftijd: rond de 25 jaar
 • Pop-tenor tot Bes

De ongelukkige en gevoelige enige zoon van keizer Franz Joseph en Elisabeth verschijnt voor het eerst als een kleine jongen, eenzaam en roepend om zijn afwezige moeder. De dood lijkt zijn enige vriend te zijn. De volwassen Rudolf wordt door de Dood aangezet om zijn politieke oppositie tegen zijn vader te verklaren. Van alle kanten achtervolgd en zonder bondgenoten ziet Rudolf uiteindelijk geen andere keus dan zelfmoord te plegen.

Hertog Max van Beieren

 • Leeftijd: 40-60 jaar
 • Goed zingende acteur.
 • Bas-Bariton

Elisabeths vader en echtgenoot van hertogin Ludovika van Beieren. Net als zijn geliefde dochter is hij een vrijheidslievend en onconventioneel karakter, een charmante vrije geest die zelf een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht met reizen, voortdurend op de vlucht voor alles wat ook maar enigszins op officiële taken leek en de beperkingen van het koninklijk hof.

Hertogin Ludovika van Beieren

 • Leeftijd: 30-40 jaar
 • Ervaren actrice met sterke zangstem.
 • Alt/Mezzo

Elisabeths moeder, echtgenote van hertog Max van Beieren en dochter van de Beierse koning Maximiliaan I. In tegenstelling tot haar man is ze veel meer geneigd tot de oppervlakkige glamour van het aristocratische leven, maar toch is ze een liefhebbende moeder voor Elisabeth en haar oudere zus Helene, plichtsgetrouw en actief toegewijd aan haar kinderen.

Ensemble

Zeer sterk opgeleide muzikale acteurs/actrices en zangers/zangeressen in alle stem bereiken (klassiek en rock).

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda