Annie de musical keert komend seizoen terug in de theaters

2 juli 2020, 10:51 - Redactie
Annie de musical keert komend seizoen terug in de theaters
Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Komend theaterseizoen zal Annie de musical opnieuw te zien zijn. Annie begon met de tournee door Nederland na de première op 1 december 2019 in het Chassé Theater in Breda maar de gehele tour moest net als alle andere evenementen en voorstellingen noodgedwongen worden stilgelegd vanwege de coronacrisis. In samenwerking met Mark Vijn Theaterproducties zijn de grootste theaters van Nederland, verenigd in de Theateralliantie, erin geslaagd om een nieuwe tournee van Annie van de grond te krijgen.

Een lange tijd was het onzeker wanneer de theaters hun deuren weer mochten openen. "Ruim 25.000 mensen die nog kaarten hadden voor de geannuleerde voorstellingen van Annie de musical hebben hun tickets behouden en met ons geduldig afgewacht. Daar zijn we namens alle betrokken theaters ongelofelijk dankbaar voor. We zijn blij om nu dit goede nieuws te kunnen brengen en iedereen alsnog de mogelijkheid te kunnen bieden om Annie te bezoeken", aldus Eric-Paul Dijkhuizen, zakelijk directeur van de Theateralliantie.

De cast en crew van Annie de musical ging van een intensieve periode van repetities, try-outs en première tot het spelen van zes voorstellingen per week volledig terug naar niets. Zo ook Willemijn Verkaik die in Annie te zien was als Juffrouw Hannigan. "En ineens zat ik thuis, cold turkey af te kicken van de adrenaline. Uiteindelijk lukte het me om erin te berusten. Nu vind ik het vooral tof om te zien hoe al die creatievelingen plannetjes bedenken om er toch maar iets van te maken. Ik merk ook dat mensen de behoefte hebben om voorstellingen te bezoeken."

Annie zal van mei tot en met juli 2021 te zien zijn in Schouwburg Het Park (Hoorn), Theater Orpheus (Apeldoorn), Chassé Theater (Breda), Stadsschouwburg (Utrecht) en Luxor Theater (Rotterdam). Annie zal ook terugkomen in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarvan de precieze speelperiode binnenkort bekend wordt gemaakt. De theaters en Eventim zullen de komende weken persoonlijk contact opnemen met alle kaartkopers om hun tickets om te boeken naar de nieuwe speeldata.

Première
1 december 2019
Dernière
8 mei 2022
Producent
Mark Vijn
Meer over Annie (2019) Ander nieuws over Annie (2019)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda