ANNE en War Child staan stil bij gevluchte kinderen op de geboortedag van Anne Frank

10 juni 2016, 15:33 - Redactie
ANNE en War Child staan stil bij gevluchte kinderen op de geboortedag van Anne Frank
Foto: Roy Beusker

Anne Frank zou op zondag 12 juni haar 87ste verjaardag hebben gevierd. Op deze dag staat de cast van ANNE daar samen met War Child op bijzondere wijze bij stil.

Anne kreeg haar dagboek op haar 13e verjaardag, een maand voordat de familie Frank onderdook in het Achterhuis. Anne vond, als oorlogskind op de vlucht, een enorme troost en uitlaatklep in haar dagboek. Niemand kon toen bedenken wat de kracht van haar dagboek, wereldwijd, zou zijn.

Na het zien van de theatervoorstelling en geïnspireerd door het verhaal van Anne, zette de 15-jarige Josephine de actie Dagboek voor een Vluchteling op. Ze heeft in korte tijd al ruim 1.000 lege dagboeken verzameld die ze deze zomer zal verspreiden onder jonge vluchtelingen.

War Child en Theater Amsterdam omarmen dit mooie initiatief omdat ze het belang onderschrijven dat ook de oorlogskinderen van nu, net als Anne Frank, uiting kunnen geven aan hun gevoel. Daarom nodigt War Child hun Friends uit om op deze bijzondere dag naar de voorstelling te komen en een leeg dagboek mee te nemen voor de actie van Josephine.

Voorafgaand aan de voorstelling zal Josephine samen met Eva Heijnen (Anne Frank in ANNE) dagboekfragmenten uit Het Achterhuis voorlezen. Daarna zal Josephine uit handen van Genio de Groot (Otto Frank in ANNE) de door de bezoekers ingezamelde dagboeken voor haar actie in ontvangst nemen.

Première
8 mei 2014
Dernière
31 juli 2016
Producent
Imagine Nation
Meer over ANNE Ander nieuws over ANNE
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda