Amy Courtens maakt musicaldebuut in Vlaamse Hairspray

13 juli 2023, 21:22 - Redactie
Amy Courtens maakt musicaldebuut in Vlaamse Hairspray

Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical Hairspray. Met Lotte De Clerck en Francisco Schuster als verliefd stel Penny en Seaweed, toverde regisseur Stany Crets reeds twee jonge, veelzijdige Vlaamse talenten uit zijn hoge hoed. Nu is aangekondigd dat Amy Courtens samen met Jérémie Vrielynck het koppel Amber en Link zal gaan vertolken in de productie.

De 27-jarige influencer en zangeres Amy Courtens, bij het grote publiek vooral bekend door haar finaleplaats in K2 zoekt K3 (2021), maakt in deze Vlaamse musicalversie van Hairspray haar musicaldebuut. Amy kruipt in de huid van Amber Von Tussle, de rijke en verwende dochter van de racistische Velma Von Tussle. Amber is wreed, voornamelijk tegen de met overgewicht kampende Tracy Turnblad. Wanneer Tracy plots een bedreiging vormt voor haar relatie met de populaire Link Larkin en haar spotlight steelt, is het hek bij Amber helemaal van de dam.

De rol van de levendige, charmante en goedhartige Link Larkin, is weggelegd voor de 23-jarige singer-songwriter, producer en acteur Jérémie Vrielynck. Voor Jérémie, die na meerdere top 10-hits in de Vlaamse Ultratop 30 stilaan ook een vaste waarde in de Vlaamse muziekwereld genoemd mag worden, hebben de theaterplanken geen geheimen. In zijn jonge tienerjaren werd hij reeds bekend bij het grote publiek door zijn rol als Jasper in de Ketnetmusical en -serie Kadanza, en als Jonge Fons in de spektakel-musical 14-18. Verder was hij o.a. te zien in tv-, theater- en musicalproducties als Nachtwacht, Muerto!, Oliver Twist, D5R, 40-45, De Finale (Ketnetmusical) en onlangs nog in Florence Foster Jenkins.

Als it-koppel Amber & Link stappen Amy en Jérémie in de voetsporen van o.a. Brittany Snow en Zac Efron, die deze rollen speelden in de succesvolle verfilming van 2007.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda