Amsterdamse kerkklokken eren David Bowie

6 januari 2020, 18:23 - Redactie
Amsterdamse kerkklokken eren David Bowie

Op 8 januari zou David Bowie 73 jaar zijn geworden. Zijn nalatenschap is nog altijd springlevend en avond aan avond is met groot succes zijn laatste meesterwerk, de musical Lazarus te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam. Zijn geboortedag en sterfdag vallen in dezelfde week. Om deze reden roept Stage Entertainment Nederland deze week uit tot Bowie Week.

Om het werk van David Bowie te eren spelen dinsdag 7 januari drie carillons van kerken in Amsterdam op verschillende tijdstippen de Bowie-hit Life on Mars. Om 12.00 uur de Westertoren, de Zuidertoren om 14.30 uur en als laatste de Oudekerkstoren om 16.00 uur.

Op 8 januari wordt er feestelijk afgetrapt in Café Americain. In aanwezigheid van de voltallige cast van Lazarus, producent Albert Verlinde en Bowie-kenner Ad Visser wordt het werk en leven van Bowie gevierd. Aansluitend wordt een groots eerbetoon aan David Bowie onthuld op het Leidseplein.

Teven zijn er deze week Bowie Talks waarin Ad Visser een nieuwe kijk geeft op David’s denken en werken, is er een fototentoonstelling Bowie in Concert op de 4e etage van het theater en is er een Bowie pubquiz voorafgaand aan de middagvoorstelling op 12 januari.

Première
13 oktober 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
Stage Entertainment
keyboard_arrow_rightMeer over Lazaruskeyboard_arrow_rightAnder nieuws over Lazarus
Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Misfit de Musical
Locatie: Zaantheater
Datum: 11-02-2023
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda