Albert Verlinde zou graag Matilda de Musical willen maken

6 januari 2016, 17:19 - Redactie
Albert Verlinde zou graag Matilda de Musical willen maken

Albert Verlinde was gisteravond te gast in het programma Jinek. Eva Jinek stelde aan het einde van het interview de vraag aan Albert welke musicals er dit jaar en volgend jaar op de planning staan. Albert wilde logischerwijs nog niets zeggen over de producties die er aan zitten te komen maar hij zei wel dat hij erg graag Matilda de Musical zou willen maken, gebaseerd op het kinderboek geschreven door Roald Dahl.

Matilda de Musical is in Engeland gemaakt door Royal Shakespeare Company en ging in december 2010 in première en kwam in 2011 naar West End. Momenteel is Matilda hier nog steeds te zien en ook is de musical te zien op Broadway en in Sydney.

Het volledige interview met Albert Verlinde kan hier teruggekeken worden.

Joop van den Ende

Overigens was Joop van den Ende vandaag te gast in het radioprogramma van Gijs Staverman op Radio 2, dit vanwege de Musical Awards en het feit dat hij een Oeuvre Award zal gaan ontvangen voor zijn levenswerk. In het interview gaf hij onder andere aan trots te zijn op het feit dat de algemene kwaliteit zo gegroeid is en dat we in Nederland wat betreft musicals tegenwoordig op een internationaal niveau staan.

Ook gaf hij in het interview nog aan dat de musical over Tina Turner momenteel gepland staat voor een première in maart / april 2017, een datum die al eerder werd genoemd. Terugluisteren van het interview kan hier op de website van Gijs Stijverman.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda