Albert Verlinde wil mogelijk musicals gaan streamen

25 augustus 2020, 07:02 - Redactie
Albert Verlinde wil mogelijk musicals gaan streamen

Het is voor Albert Verlinde mogelijk een optie om musicals in de toekomst beschikbaar te gaan maken voor streamingdiensten.

"De vijandigheid tussen live theater en het uitzenden ervan blijkt minder groot dan altijd is aangenomen. Disney heeft onlangs de musical Hamilton op Disney+ geplaatst en uit onderzoek blijkt al dat mensen die de voorstelling via het scherm hebben gezien hem juist nog eens live willen bekijken. Dat is hoopvol.” zo liet de directeur van Stage Entertainment tijdens de presentatie van het M-Theater in Maastricht weten.

Albert Verlinde geeft aan dat hij gelooft met het digitaal aanbieden de voorstellingen bij een nog breder publiek onder de aandacht kan brengen. Vooralsnog gaat het om een idee en kan hij nog niet precies zeggen in hoeverre het echt rendabel gaat zijn om producties op streamingdiensten te vertonen.

Het is niet de verwachting dat de ontwikkelingen zo snel gaan dat bijvoorbeeld Tina Tuner de Musical, die binnenkort weer te zien zal zijn in het Beatrix Theater, al online zou komen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda