Albert Verlinde neemt afscheid bij Stage Entertainment

3 november 2020, 12:40 - Redactie
Albert Verlinde neemt afscheid bij Stage Entertainment

Albert Verlinde, Managing Director Stage Entertainment Nederland, heeft besloten om met ingang van 1 december 2020 afscheid te nemen. Albert wil een nieuwe weg in slaan.

Albert Verlinde geeft, sinds in januari 2015 zijn bedrijf Albert Verlinde Entertainment samenging met de Nederlandse organisatie van Stage Entertainment, leiding aan Stage Entertainment Nederland. Deze Nederlandse tak van de wereldwijde theaterproducent Stage Entertainment heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt.

Nu de programmering tot eind 2022 rond is, voelt dit voor Albert als een logisch moment om het stokje over te dragen aan een opvolger. Albert wil graag ruimte voor zichzelf creëren om verder vorm te kunnen geven aan nieuwe uitdagingen in zijn werkzame leven.

Arthur de Bok, CEO Stage Entertainment: "Ik wil Albert bedanken voor wat er onder zijn leiding in de afgelopen 6 jaar tot stand is gebracht. Albert heeft binnen de Nederlandse organisatie van Stage Entertainment een groot aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. De theaters hebben een sterk profiel gekregen, er zijn geweldige shows naar het Nederlands publiek gebracht en samen met de ervaren teams heeft hij ook voor de herstart in 2021 een sterke programmering tot stand gebracht. Ik wil Albert dan ook bedanken voor zijn creativiteit en grote betrokkenheid en wens hem alle succes."

Albert Verlinde, Managing Director Stage Entertainment Nederland: "Ik ben dit jaar ruim 20 jaar producent. Dat doe ik met ziel en zaligheid. Toch zocht ik een logisch moment om te stoppen bij Stage Entertainment. Als Managing Director Nederland heb ik geweldige en mooie jaren meegemaakt waar ik met zeer veel plezier op terugkijk. Ik ben het bedrijf dankbaar dat ik bij Stage Entertainment prachtige succesvolle en internationale musicals zoals The Lion King, Mamma Mia! en recentelijk TINA – De Tina Turner Musical aan het Nederlandse publiek heb kunnen presenteren. Daarnaast kreeg ik de ruimte om met het team eigen producties te ontwikkelen, zoals de eigen versie van The Bodyguard, Was getekend, Annie M.G. Schmidt, een moderne uitvoering van Fiddler on the Roof en als klap op de vuurpijl de eigenzinnige versie van Lazarus van Ivo van Hove. Nu de programmering voor de komende tijd staat, kan ik met een gerust hart weg. Ik zal me overigens blijven inzetten voor het theater onder meer als voorzitter van het Nationaal Theater Fonds en het Nationaal Theater Weekend."

Inmiddels is Stage Entertainment een proces gestart naar een nieuwe Managing Director Nederland als opvolger van Albert Verlinde. Te zijner tijd zullen daarover nadere aankondigingen worden gedaan.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda