Al 25.000 kaarten verkocht voor nieuwe show van Holiday on Ice

8 oktober 2021, 12:55 - Redactie
Al 25.000 kaarten verkocht voor nieuwe show van Holiday on Ice

De internationale ijsshow Supernova van Holiday on Ice heeft in de voorverkoop al meer dan vijfentwintigduizend kaarten verkocht. Dat is een unicum in de geschiedenis van de ijsdansvoorstellingen van Holiday on Ice in Nederland. Na een periode van bijna vijf jaar is de Holiday on Ice eindelijk weer in ons land te zien en gaat de wervelende nieuwe show Supernova op 9 december in Zwolle in première.

"We zijn ontzettend blij dat we eindelijk weer kunnen optreden en zijn dankbaar dat onze fans ons nog niet vergeten zijn” laat Peter O’Keeffe, de CEO van Holiday on Ice en producer van Supernova weten.”We zijn dit keer maar een maand in Nederland. We doen met Supernova vijf grote Nederlandse steden aan in alle hoeken van het land. Omdat het slechts 30 shows zijn is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Ik denk dat de combinatie van de feestelijke decembermaand en onze veel te lange afwezigheid de kaartverkoop zeker helpt. Ik vind het geweldig dat onze fans zo loyaal zijn en we kijken er enorm uit om eindelijk onze fantastische nieuwe show te mogen laten zien."

In deze show komt het publiek ogen en oren te kort. De schaatsers zijn deze keer niet alleen op, maar zelfs bóven het ijs te zien. Voor de voorstelling zijn meer dan 300 kostuums gemaakt en is een indrukwekkend 3D hightech decor ontwikkeld. Nog niet eerder is er met zoveel moderne technieken gewerkt.

De creatieve leiding van Supernova is in handen van voormalig kunstschaatser Robin Cousins, die naast Olympisch goud winnaar ook tweevoudig wereldkampioen is namens Groot-Brittannië. Na zijn sportcarrière ging hij als schaatser aan de slag bij Holiday on Ice, waar hij als Creative Director aan de wieg stond van diverse shows. Het kostuumontwerp is verzorgd door Stefano Canulli, haute couture ontwerper voor onder meer Thierry Mugler en Valentino. Het decorontwerp is in handen van Stufish, onder andere verantwoordelijk voor de live shows van Beyonce, U2, Madonna en Pink Floyd.

Inmiddels bezochten meer dan 333 miljoen mensen een van de shows van Holiday on Ice. Supernova is onder meer tijdens de gehele kerstvakantie te zien. Vanwege de grote vraag zijn op beide kerstdagen en in een aantal weekenden extra middagshows ingelast.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda