Acteurs/Actrices:

William Spaaij

William Spaaij
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
8 maart 1983
Geboortestad
Zwolle

Biografie

Hij volgde de vooropleiding van de C.I.C.K. Academie in Zwolle. In 2004 studeerde hij af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, richting musicaltheater.

Zijn professionele debuut als acteur maakte hij in de musical Crazy For You. Daarna volgde TiTa Tovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose, Hairspray, Mary Poppins, Ramses, Shrek de Musical, De Kleine Blonde Dood, The Last Five Years, Sonneveld in DeLaMar, De Tweeling en HAIR. Vanaf 2017 tot begin 2019 speelde hij naast Simone Kleinsma de rol van Flip van Duijn in de succesvolle musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt.

In David Bowie’s laatste meesterwerk Lazarus deelde hij de rol van Valentine. Hij begon aan zijn regiecarrière bij hij het theaterspektakel Zodiac de musical in de koepelgevangenis in Breda.

Hij is in zijn carrière maar liefst 8 keer genomineerd voor een Musical Award. In 2009 won hij Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Ren McCormack in Footloose. In 2010 won hij Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Bert in Mary Poppins. En in 2015 Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor zijn rol als Boudewijn in De Kleine Blonde Dood.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin William Spaaij in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda