Acteurs/Actrices:

Richard Spijkers

Richard Spijkers
Foto: Musicalweb

Biografie

Richard Spijkers studeerde Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg, Fontys Hogeschool en aan de MusicAllFactory. Daarnaast diplomeerde hij aan de London College of Music, Performing Arts.

Richard speelde Johan van Oldenbarnevelt in Hugo de Groot (2021) en Minister van Maanen in 1830, België. Verder speelde hij Sinterklaas in Karel de Kok (2019-2020), Koning Triton in De Kleine Zeemeermin (2018-2019) en Captain Hook in Peter Pan, the Neverending Story (2015-2018). Hij was daarnaast King Melody in Meldodia, stond hij met Tomorrowland op de Mainstage in 2015 en 2016 en speelde mee in Musical Gone Mad, 2016. Richard schitterde ook in de titelrol van Bonifatius (2012/2014).

Bovendien speelde hij in musicals als Passion (Lt.Barri), Romeo en Julia (alternate Graaf Capuletti en Prins van Vérona), Beauty and The Beast (alternate Beest in NL, BE en DE), Kuifje en de Zonnetempel (alternate Kapitein Haddock en Grote Inka). In Les Misérables was hij de cover van Valjean en Javert en speelde hij Erik in The Full Monty.

Richard speelde gastrollen in GTST, Rozengeur en Wodka Lime, Dagboek van een callgirl, Verborgen Verhalen (Zapp) en Beschuldig’. Tevens speelde hij in de films Pestkop, het Geheim van Sophia, Kamer 24 en De vloek van Lughus. Hij verschijnt ook geregeld in commercials en is stemacteur voor Studio 100 in bioscoopfilms zoals 100% Wolf (2020) en Maja de bij en het Gouden ei (eind 2021).

Als gastdocent is Richard verbonden geweest aan Lucia Marthas, dansacademie Groningen en regisseur van grote concerten.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Richard Spijkers in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda