Musical: Passion

Passion
Première
30 augustus 2004
Dernière
24 januari 2005

Passion verkent de grenzen van het musicalgenre en creëert een intrigerende zoektocht naar de diepste verlangens van de menselijke ziel en de verlossende kracht van liefde.

Gebaseerd op de film Passione D'Amore van Ettore Scola, speelt Passion zich af in het Italië van 1863. De jonge, knappe militair Giorgio (Stanley Burleson) wordt overgeplaatst naar een buitenpost en moet hierdoor zijn geheime minnares Clara in Milaan achterlaten. Bij zijn nieuwe regiment maakt hij kennis met Fosca, de ernstig zieke nicht van zijn kolonel.

De mysterieuze en onaantrekkelijke Fosca ontwikkelt een dwangmatige maar onvoorwaardelijke passie voor Giorgio. Een passie die hem afstoot maar tegelijkertijd diep raakt. Giorgio begint te twijfelen aan zijn liefde voor Clara en ondergaat een onverklaarbare strijd tussen zijn verstand en gevoel. Er ontstaat een gepassioneerde en verscheurende relatie met dramatische gevolgen.

Passion is geschreven door Steven Sondheim en James Lapine. Steven Sondheim behoort inmiddels tot de meest toonaangevende en markante musicalschrijvers van deze tijd. De zevenvoudig Tony Awardwinnaar componeerde en schreef onder andere Company, Sweeney Todd, A Little Night Music en Into The Woods en is liedtekstschrijver van klassiekers als West Side Story en Gypsy.

Samen met James Lapine (winnaar Pulitzer Prize voor Into The Woods) verkent Sondheim in Passion de grenzen van het musicalgenre en creëert hij een intrigerende zoektocht naar de diepste verlangens van de menselijke ziel en de verlossende kracht van de liefde. Passion werd bekroond met maar liefst vier Tony Awards, waaronder die voor 'Beste Musical' en 'Beste Muziek'.

De Londonse productie werd onderscheiden met o.a. de prestigieuze Evening Standard Award voor 'Beste Musical'.

Scènefoto's

Passion
Passion
Passion
Passion
Passion
Passion

Foto: Deen van Meer

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Winnie de Poeh
Datum: 30-09-2023
Tijd: 19:00 uur
Volledige agenda