Acteurs/Actrices:

René van Kooten

René van Kooten
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
24 december 1972
Geboortestad
Den Haag

Biografie

René van Kooten studeerde geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Hij volgde zanglessen bij Jimmy Hutchinson, Edward Hoepelman en Sigrid van der Linden. Spellessen had hij bij Henny Kaan, Petra Laseur, Tom de Ket, Hajo Bruins, Kitty Courbois en Xander van Vledder.

René begon zijn professionele carrière in 1998 in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden hoofdrollen in onder meer Aida (Radames), Beauty and the Beast (Gaston/beest), Les Misèrables (Jean Valjean), Urinetown, Jersey Boys (Tommy DeVito), Kiss of the Spiderwoman (Valentin), Sweeney Todd (Sweeney Todd), The Bridges of Madison County (Robert Kincaid), Evita (Che) en Zodiac (Frederik).

Hij ontving zowel voor zijn rol van Jean Valjean (Les Misèrables) in 2008 als die van Che (Evita) in 2019 een Musical Award voor de Beste Mannelijke Hoofdrol.

Op televisie was hij in 2013 in de rol van Jezus te zien in The Passion en in De Beste Zangers van Nederland 2016. Verder was hij te horen in meerdere animatiefilms, waaronder Vaiana (Mauï), Enchanted (prins Edward) en Raya en de laatste draak (Tong).

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin René van Kooten in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda