Acteurs/Actrices:

René van Kooten

René van Kooten
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
24 december 1972
Geboortestad
Den Haag

Biografie

René van Kooten studeerde geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Hij volgde zanglessen bij Jimmy Hutchinson, Edward Hoepelman en Sigrid van der Linden. Spellessen had hij bij Henny Kaan, Petra Laseur, Tom de Ket, Hajo Bruins, Kitty Courbois en Xander van Vledder.

René begon zijn professionele carrière in 1998 in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden hoofdrollen in onder meer Aida (Radames), Beauty and the Beast (Gaston/beest), Les Misèrables (Jean Valjean), Urinetown, Jersey Boys (Tommy DeVito), Kiss of the Spiderwoman (Valentin), Sweeney Todd (Sweeney Todd), The Bridges of Madison County (Robert Kincaid), Evita (Che) en Zodiac (Frederik).

Hij ontving zowel voor zijn rol van Jean Valjean (Les Misèrables) in 2008 als die van Che (Evita) in 2019 een Musical Award voor de Beste Mannelijke Hoofdrol.

Op televisie was hij in 2013 in de rol van Jezus te zien in The Passion en in De Beste Zangers van Nederland 2016. Verder was hij te horen in meerdere animatiefilms, waaronder Vaiana (Mauï), Enchanted (prins Edward) en Raya en de laatste draak (Tong).

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin René van Kooten in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downMusicals

Aladdin
Stage Entertainment
Les Misérables
De Graaf & Cornelissen
Aida
Stage Entertainment
The Prom
De Graaf & Cornelissen
keyboard_arrow_rightMeer musicals

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Misfit de Musical
Locatie: Zaantheater
Datum: 11-02-2023
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda