Musical: Onder de groene hemel

Onder de groene hemel
Première
29 januari 2015
Dernière
31 mei 2015

Verhaal

Onder de groene hemel is een musical over een (on)mogelijke liefde, waarbij de muziek van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh de rode draad vormt. De lijst van hits die de jeugdvrienden in de jaren ’60 en ’70 maakten is eindeloos en indrukwekkend; stuk voor stuk prachtige liedjes met ijzersterke teksten.

In Onder de groene hemel vertelt Jimmy het verhaal van een op het oog onmogelijke liefde. We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969. Jimmy moet nog geboren worden. Zijn toekomstige ouders Barbara, een keurige gymnasiaste en Berend, een echte hippie, hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn ouders bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde…?

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1969-1974: hét hippie-tijdperk. 1969 was het jaar van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel, de bezetting van het Maagdenhuis, de oprichting van de Kabouterpartij en Aktie Tomaat. De Amerikanen landden op de maan en Amsterdam was de hippie-hoofdstad van Europa, met het Vondelpark als ‘Magisch Centrum van de wereld’. Er was love & peace en vooral veel flower power! Maar ook onrust; jongeren begonnen zich te roeren, zetten zich af tegen de geldende moraal en de macht van het grootkapitaal. Alles moest anders…

Scènefoto's

Scènefoto van Onder de groene hemel
Scènefoto van Onder de groene hemel
Scènefoto van Onder de groene hemel
Scènefoto van Onder de groene hemel

Video

Cast

Barbara Groenendaal
Berend de Jager
Anna Groenendaal
Julia Bloem
Bavo Groenendaal
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda