Musical: Onder de groene hemel

Onder de groene hemel
Première
29 januari 2015
Dernière
31 mei 2015

Verhaal

Onder de groene hemel is een musical over een (on)mogelijke liefde, waarbij de muziek van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh de rode draad vormt. De lijst van hits die de jeugdvrienden in de jaren ’60 en ’70 maakten is eindeloos en indrukwekkend; stuk voor stuk prachtige liedjes met ijzersterke teksten.

In Onder de groene hemel vertelt Jimmy het verhaal van een op het oog onmogelijke liefde. We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969. Jimmy moet nog geboren worden. Zijn toekomstige ouders Barbara, een keurige gymnasiaste en Berend, een echte hippie, hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn ouders bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde…?

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1969-1974: hét hippie-tijdperk. 1969 was het jaar van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel, de bezetting van het Maagdenhuis, de oprichting van de Kabouterpartij en Aktie Tomaat. De Amerikanen landden op de maan en Amsterdam was de hippie-hoofdstad van Europa, met het Vondelpark als ‘Magisch Centrum van de wereld’. Er was love & peace en vooral veel flower power! Maar ook onrust; jongeren begonnen zich te roeren, zetten zich af tegen de geldende moraal en de macht van het grootkapitaal. Alles moest anders…

Foto's

Onder de groene hemel
Onder de groene hemel
Onder de groene hemel
Onder de groene hemel

Video

Cast

Barbara Groenendaal
Berend de Jager
Anna Groenendaal
Julia Bloem
Bavo Groenendaal
Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downMusicals

Aida
Stage Entertainment
Les Misérables
De Graaf & Cornelissen
The Bodyguard
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
keyboard_arrow_rightMeer musicals

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda