Acteurs/Actrices:

Milan van Waardenburg

Milan van Waardenburg
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
15 februari 1994
Geboortestad
Kerkrade

Biografie

Milan van Waardenburg zette zijn eerste stappen in het theater op zijn 11e, met een aandeel in de musical Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?

Milan studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij kreeg zangles van onder anderen Rein Kolpa, Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en spellessen van onder anderen Marc Krone en Brigitte Odett. Tijdens zijn studie speelde hij in vele schoolproducties, waaronder Into the Woods en Company waarin hij werd geregisseerd door respectievelijk Paul Eenens en Koen van Dijk. Daarnaast was hij tijdens zijn studie als solist te zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Ook stond hij in Een avond met Kurt Weill en vertolkte hij de rol van Roger in de rockmusical Rent in Antwerpen.

De productie Tanz der Vampire bracht Milan naar Duitsland, waar hij vanaf april 2016 de rol van Herbert speelde. Hiermee tourde hij door Duitsland, via Berlijn, München en Stuttgart. De Europese première van de nieuwe versie van Der Glöckner von Notre Dame leidde Milan opnieuw door deze steden, deze keer als leutenant Frederic Charles. Ook was hij in Der Glöckner von Notredame regelmatig te zien als de titelrol (Quasimodo). Gelijktijdig was hij te zien als Olaf en Kristoff in Frozen, die in een uitvoering van Disney in Concert door Duitsland en Luxemburg trok.

In 2018 speelde Milan de rol van Dmitri in de Broadway musical Anastasia in Stuttgart. Een jaar later speelde hij dezelfde rol in het Circustheater in Scheveningen en maakte daarmee zijn debuut in Nederland. Daarna was Milan te zien als Prins Hans in de Disney musical Frozen in Hamburg.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Milan van Waardenburg in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda