Acteurs/Actrices:

Julia Berendse

Julia Berendse
Foto: Musicalweb

Biografie

Julia Berendse studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater in Amsterdam en was in haar laatste jaar gastleerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten (jazz- en musicaldans).

Na haar opleiding was Julia te zien als Robin van Locksley in Robin Hood en het Verdwenen Goud van I&L-entertainment en als Laura in Seks Tips, wat je van nichten leren kan van Homemade Productions. In 2016 nam ze tijdelijk de rol van zuster Maria Beyonce over in Nonsens van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Ze speelde de rol van Elisah Baijens in Liesbeth List de musical en maakte deel uit van het ensemble van de musical The Addams Family waarbij ze veelvuldig als alternate te zien was in de rol van Wednesday. Ze tourde door het land met Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee als Trees Uiterwaarde.

Ook is ze werkzaam als zowel speler als regisseur bij verschillende voorstellingen van stichting Vivendi, een organisatie die voorstellingen brengt voor mensen met dementie. Ze was soliste in Ode aan Wilmink en Bannink en Luister Even Wat Ik Vraag, met onder anderen de heren van Don Quishocking, ter ere van het Willem Wilmink festival in Enschede en in 24 Rozen Voor Jou, een concert ter ere van de 100e geboortedag van Toon Hermans en geproduceerd door Maurice Hermans.

Naast haar werk op het toneel wordt Julia ook regelmatig gevraagd als vertaler/ schrijver. Zo vertaalde ze onder andere voor Brigitte Heitzer in het concert Leading Ladies en schreef ze in opdracht van de Nierstichting het lied Dichterbij elkaar, een lied om nierpatiënten en hun mantelzorgers een hart onder de riem te steken tijdens de corona pandemie.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Julia Berendse in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda